Hønefoss plukker flere point

Hjemmestærke Hønefoss kan fortsætte opturen med point mod Stabæk i eftermiddag

Hønefoss er godt i gang med en succesfuld overlevelseskamp i Tippeligaen og har ikke tabt en hjemmekamp siden april. I dag kommer formsvage Stabæk på besøg. (Modelfoto: Colourbox)
Hønefoss er godt i gang med en succesfuld overlevelseskamp i Tippeligaen og har ikke tabt en hjemmekamp siden april. I dag kommer formsvage Stabæk på besøg. (Modelfoto: Colourbox)
Bemærk, at der skal beregnes kommission (1-5 %) af nettogevinsten hos Betfair. I praksis kan odds derfor være 1,91 (ved 5 %)

LIVE på ekstrabladet.dk fra kl. 18

Vi starter dagen med et ganske velbetalt 1-tal fra den norske Tippeliga. Hønefoss har fundet sig selv i Tippeligaen efter oprykningen, og lagt den katastrofale sæsonstart bag sig. Kun én kamp er tabt siden den korte sommerpause (2-3-1) og i særdeleshed på eget græs er man ved at finde de takter, der i sidste sæson grundlagde oprykningen. Nu står man med 5-4-0 siden midten af april.

Det er i særdeleshed en genfundet skarphed foran mål, der er begyndt at sikre point, men bemærkelsesværdigt nok er det ikke angriberne, der leverer varen. Får de også gang i målscoringen, så bliver Hønefoss for alvor svære at have med at gøre.

Modsat Hønefoss, så har Stabæk været ramt af et betragteligt formdyk siden sommerpausen. Man åbnede med 4-3 over Molde, der også ligger i den tunge ende, men siden hedder statistikken 0-1-4. Modstanden har været bedre end Hønefoss, men striben af dårlige resultater betyder, at man nu synker ned i bundstriden.

Nedturen kan fortsætte i dag, men holdet har dog henover sæsonen haft en evne til at hive point med hjem på fremmed græs, så vi garderer med et asian handicap frem for det rene 1-tal. I dette tilfælde får vi halv gevinst ved uafgjort.

Mandskabsmæssigt må hjemmeholdet klare sig uden Lennart Steffensen (forsvar) og Davy Claude Angan (angreb), hvilket er en streg i regningen. I forvejen sidder David Hanssen (midtbane) og Rune Bolseth (midtbane) ude med skader. Til gengæld er sidste sæsons topscorer, Lars Lafton, klarmeldt og selvom han måske ikke ligefrem starter inde, så er han en giftig joker at have i ærmet. Han scorede 21 mål i 29 kampe i sidste sæson, men har på grund af skader kun spillet 72 minutter i denne sæson. Med igen er også Paul Obiefule (midtbane) efter overstået karantæne, og så kan Alexander Hassum debutere efter skiftet fra konkursboet i Lyn.

Stabæk fik vigtige Daniel Nannskog (angreb) skadet i seneste kamp (1-2 mod Strømsgodset) og han kan have spillet sidste kamp i denne sæson. I forvejen mangler Tor Marius Gromstad (midtbane) og Johan Andersson (midtbane), der begge ville have banket på til startopstillingen. Unge Torstein Andersen Aase (angreb) er på vej tilbage efter en meget lang skade og ligner her og nu ikke en afløser for Nannskog. Af samme årsag har klubben op til dagens kamp hentet Marius Helle, der var topscorer i Bryne fra den næstbedste række. Han har imponeret med 18 mål i 16 kampe, og kan blive en god mand for Stabæk. Han kan debutere her, men skal vel bruge lidt længere tid til at finde sig til rette. Kristian Flittie Onstad (forsvar), der ikke havde været med i de seneste kampe, er nu skiftet til Raufoss.

Du kan også følge ekstrabladet.dks spilforslag på twitter og på Facebook

0 kommentarer
Vis kommentarer