Irsk sammenhold rækker langt mod Frankrig

Frankrig hænger på kanten af knockout og det kan udnyttes af et sammentømret og solidt irsk mandskab

Giovanni Trapattoni har udvirket små mirakler i Irland. (Foto: AP)
Giovanni Trapattoni har udvirket små mirakler i Irland. (Foto: AP)

Irland - Frankrig [1] 3.30 /Centrebet

Et VM uden Frankrig? Unægtelig en overraskelse, når man vurderer det spillermateriale træner Raymond Domenech har til rådighed. Til gengæld er det langt fra usandsynligt og det netop på grund af Domenech.

Han er lige nu en af de landstrænere i international topfodbold, der sidder på det yderste mandat. Skal man tro forlydender i hjemlandet, så har spillertruppen ikke tillid til Domenech. Ubekræftede rygter vil endda vide, at det er kommet til direkte konfrontationer mellem Domenech og flere af landsholdsstjernerne anført af Thierry Henry.

Medierne er heller ikke med landstræneren.

”Frankrig har på intet tidspunkt hen over kvalifikationen vist, at der var en plan hverken offensivt eller defensivt. De har vist skrøbelighed og ustabilitet”, lyder kritikken fra Xavier Rivoire fra France Football til BBC Sport.

Og så er der de almindelige franskmænd. De er vrede. Fint demonstreret mandag aften i Paris, hvor landsholdstruppen dukkede op til tennisturneringen Paris Masters. Domenech blev mødt med en pibekoncert, og så siger det vel det meste, at tv-billeder samtidig kunne vise, at det udløste grin hos flere af landsholdsspillerne.

Der er kvalitet nok i den franske trup til at besejre Irland. Ingen tvivl om det. Men det er et hold i ubalance, og det har i særdeleshed stået klart i kampe på udebane. I kvalifikationen er det blevet til 1-3 nederlag i Østrig, 2-2 i Rumænien, 1-1 i Serbien og hårdt tilkæmpede 1-0 sejre over Færøerne og Litauen.

Helt anderledes er situationen i Irland, hvor man har en snu ræv siddende på bænken i skikkelse af italienske Giovanni Trapattoni. Den rutinerende landstræner holdt liv i den direkte VM-kvalifikationen lige til det sidste. I næstsidste spillerunde var man foran 2-1 mod Italien til 90. minut, hvilket ville have betydet at den endelig fordeling af VM-billetten først skulle ske i sidste spillerunde. Nu fik italienerne 2-2, hvorefter de satte sig på den direkte kvalifikation.

Irerne hentede også uafgjort ude mod italienerne, så man har i hvert fald demonstreret, at man kan spille lige op med en af de bedste nationer i verden.

Mandskabsmæssigt er det mest interessante hos franskmændene, at Franck Ribery er ude med en skade, og Domenech har udeladt Patrick Vieira. Den normale venstreback Gael Clichy er skadet, så der er pludselig udsigt til debut for Aly Cissokho . Til dagens kamp er der tvivl om midtbanespilleren Jeremy Toulalan.

Irerne har ikke et stjernespækket mandskab, men råder dog over en klassekeeper i Shay Given. Han får en nøglerolle. Til gengæld spiller irerne som et hold, hvilket lige præcist er det, der er savnet hos franskmændene. Det rækker langt. Bare spørg Morten Olsen.

Udgangspunktet er defensivt, men altså også ganske effektivt. I særdeleshed mod mandskaber, der gerne vil frem ad banen. Irerne lever nok med 0-0, og det er måske heller ikke helt skidt for franskmændene, hvilket øger faren for en målfattig pointdeling. Irerne har dog vist tilpas farlighed på hurtige kontraer og ikke mindst dødbolde til at de godt kan prikke en ind bag Hugo Lloris og sætte endnu et søm i Domenechs kiste.

Vil man gardere for uafgjort,så kan der hentes odds 1.60 (Centrebet) på handicapspil, hvor irerne bliver tildelt et mål fra start

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere