Højden gør forskellen i Bolivia

Blooming har det normalt svært i den tynde luft i La Paz, og problemerne kan fortsætte i nat

Højdeforskellen i Bolivia er en ganske vigtig faktor, og kan også blive udslagsgivende, når Blooming i nat, dansk tid, gæster La Paz i 3600 meters højde. (Modelfoto: AP/Peter Dejong)
Højdeforskellen i Bolivia er en ganske vigtig faktor, og kan også blive udslagsgivende, når Blooming i nat, dansk tid, gæster La Paz i 3600 meters højde. (Modelfoto: AP/Peter Dejong)

Spilforslag Det spilles også fodbold andre steder end i Europa i øjeblikket.

Blandt andet i Bolivia, som vi før har fremhævet her. Specielt, når det er kampe mellem et hjemmehold i højderne og et udehold med hjemme tættere på havoverfladen.

Det er også tilfældet her, hvor Bolivar fra La Paz tager imo Blooming fra Santa Cruz de la Sierra. La Paz ligger i 3640 meters højde, mens Santa Cruz de la Sierra ligger 400 meter over havets overflade.

Det er en ekstra udfordring for gæsterne, der derfor ofte kommer til kort mod Bolivar. Senest blev det 0-5, hvilket var fjerde udebanenederlag i træk mod Bolivar, hvor man så end ikke selv fik scoret.

LIVE: Følg kampen direkte på ekstrabladet.dk

Blooming har tidligere i denne sæson vundet i Potosi i 4000 meters højde, da det blev 1-0 over Nacional Potosi. Det skal man dog ikke nødvendigvis tillægge stor værdi, da Nacional Potosi har haft en rædsom sæson og derfor ligger sidst i tabellen.

Så skal man nok mere bide mærke i, at Blooming allerede har tabt 0-2 ude til La Paz (3600 meters højde), 0-4 til San Jose i Oruro (3700 meters højde) og 0-3 til Real Potosi (4000 meters højde), ligesom man såmænd også kunne nævne 1-3 ude til Wilsterman fra Cochabamba (2900 meters højde).

I det hele taget er Blooming ikke noget stort udehold med 1-1-6 (alle turneringer) i denne sæson.

Det lugter ikke af et pludseligt vendepunkt, når turen igen går til La Paz og mødet med et Bolivar-hold, der forstår at udnytte hjemmebanefordelen.

Godt nok dummede Bolivar sig hjemme mod Petrolero (0-1) tilbage i juli, men ellers har man ikke overraskende kun haft problemer, når modstanderen ligeledes har været vant til at spille i den tynde luft. Og selv her har man faktisk gjort det glimrende på eget græs. Derfor er man da også fremme som nummer tre i tabellen.

Læs også spilforslaget:

Se også: Han bliver blæst ud af banen

Mandskabsmæssigt er det værd at notere, at Bolivar atter har rådighed over stamspillerne Damir Miranda (defensiv midtbane) og kantspilleren Jhasmany Campos (midtbane).

Stamspilleren Gabriel Valverde (forsvar) startede på bænken sidst, men vil formentligt være tilbage i startopstillingen i dag.

Eneste store hovedbrud er karantæne til Leonel Justiniano (midtbane).

Læs også spilforslaget:

Se også: Nu kommer Liverpool til kort

Hos gæsterne sidder vigtige Enrique Diaz (forsvar) og José Luis Chávez (midtbane) uden for med karantæne. Ligeledes vigtige Diego Valdés (midtbane) har knæproblemer, der formentligt betyder, at står over.

Hvad spiller du på i dag? Del dine tip i kommentarfeltet under artiklen eller i vores Facebook-gruppe.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen