Udtur for Tours

Det ligner en ny skuffelse for Tours, når turen går 700 kilometer sydpå til Nimes i aften

Tours har haft svært ved at hente resultater på udebane og møder i aften et uhyre hjemmestærkt Nimes-mandskab. (Arkivfoto: AP/Martin Meissner)
Tours har haft svært ved at hente resultater på udebane og møder i aften et uhyre hjemmestærkt Nimes-mandskab. (Arkivfoto: AP/Martin Meissner)

Spilforslag: Der resterer fortsat ni spillerunder i den næstbedste franske fodboldrække, men brikkerne er lige så stille ved at falde på plads. Monaco og Nantes ligner de oprykkere, som de også var udråbt til før sæsonstarten og dermed er der formentligt kun en enkelt oprykningsbillet at kæmpe om for forfølgerne.

Blandt dem ligger oprykkerne fra Nimes, for hvem der så heller ikke er råd til ret mange svipsere. Afstanden til Caen, der ligger på tredjepladsen, er fem point.

Dermed skal man i aften bruge tre point hjemme mod Tours, og betingelserne er faktisk helt fine. Normalt er Nimes ganske solide på eget græs, hvor man står med 9-0-1 i de seneste ti kampe. Det er så solidt, at troen på endnu en sejr i aften er betragtelig i og omkring den sydfranske klub.

Tours er fanget midt i tabellen. Oprykning bliver ikke et tema, mens afstanden til nedrykning er så stor, at nedrykning heller ikke er overhængende. Nøjagtigt som for Nimes har man gjort det stært på eget græs. Til gengæld har det knebet gevaldigt på udebane med nu ni udekampe i træk uden sejr og bare to point i de seneste seks (0-2-4). Pointene hentet ude mod bundholdene Sedan og Arles.

Det er således et ganske stærkt hjemmehold, der tager imod et svagt udehold, og alene på den konto peger pilen på Nimes-sejr.

Det gør mandskabssituationen til dels også.

Siden sidst må Tours klare sig uden stamspilleren Xavier Tomas (forsvar) og Billy Ketkeophomphone (angreb) og dermed er man nu uden fem stamspillere, der alle er røget ud siden nytår. Man mangler således også Stéphane Tritz (forsvar), der senest spillede i midten af januar, Prince Oniangue (midtbane), der fulgte efter i starten af februar, samt Thomas Gamiette (midtbane), der senest spillede 15. februar.

Yderligere fire mand er ude, så bredden er også under pres til aftenens kamp.

Mest interessant er de defensive fravær, for Tours er i forvejen det hold, der har lukket flest mål ind i denne sæson. I særdeleshed på udebane har man haft svært ved at lukke af. Her er der lukket 30 mål ind i 14 kampe.

LIVE: Følg kampen direkte på ekstrabladet.dk

Det kan så sammenholdes med at Nimes er rækkens fjerdemest scorende hjemmehold med 23 træffere i 13 kampe. Kun Monaco, Nantes og Guingamp har scoret flere mål på hjemmebane, men så også hver spillet en hjemmekamp mere end Nimes.

Det ville faktisk lugte gevaldigt meget af hjemmesejr, og formentligt også have udløst et lavere odds, hvis ikke også Nimes var ramt af fravær. Godt nok slet ikke i samme omfang som gæsterne, for reelt sidder kun én stamspiller ude. Det er så til gengæld holdets offensive nøglespiller Vincent Gragnic (midtbane/angreb). Topscoreren er frisk fravær og da han har spillet 25 af 27 kampe i sæsonen, så er man ikke vant til at skulle klare sig i hans fravær.

De to kampe, som han ikke har spillet er sæsonens to første, hvor Nimes ikke evnede at score mål.

Det er således et fravær, der skal tages alvorligt, og dermed bliver det også det et forsigtigt udstik på 1-tallet, selvom odds 1,85 ud fra alle andre parametre er yderst interessant.

Hvad spiller du på i dag? Del dine tip i kommentarfeltet under artiklen eller i vores Facebook-gruppe.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere