Målfattig i Stuttgart

Både Stuttgart og Lazio stiller uden deres topscorer til en kamp, hvor forsigtighed meget vel kan blive et nøgleord

Stuttgart-træner Bruno Labbadia må stille uden topscorer Vedad Ibisevic til aftenens kamp mod Lazio. Alternativerne til den målfarlige bosnier er få. (Foto: AP/Daniel Kopatsch)
Stuttgart-træner Bruno Labbadia må stille uden topscorer Vedad Ibisevic til aftenens kamp mod Lazio. Alternativerne til den målfarlige bosnier er få. (Foto: AP/Daniel Kopatsch)

Spilforslag Det har ikke rigtigt været Stuttgarts sæson, men klubben lever dog fortsat i både Europa League og den tyske pokalturnering, mens man stadig kan skimte europæisk kvalifikation via den hjemlige liga.

Det europæiske eventyr i denne sæson kommer på en ganske vanskelig opgave i aften, hvor italienske Lazio gæster Mercedes-Benz-Arena.

Lazio slås også på flere fronter, men har i den grad mistet momentum i Serie A, hvor man nu er røget ud af top-tre. Det kan sagtens spille ind på, hvor meget fokus Europa League får, men der ventes dog ikke sparet spillere i aften.

Stærkeste opstilling bliver det dog ikke, for italienerne stiller uden topscorer Miroslav Klose (angreb), der er skadet. Det er en ganske alvorlig streg i regning for Lazio, der naturligvis har spillere, der kan score mål, men ikke nødvendigvis giver dem meget at arbejde med i aften.

Det vil passe Lazio glimrende at komme hjem med en målfattig pointdeling, og der vil med sikkerhed ikke blive blæst til angreb. I forvejen er man ikke et af de mest flittigt scorende mandskaber på udebane i Serie A.

Læs også spilforslaget:

Se også: Russiske bank til Newcastle

Også hjemmeholdet er uden sin topscorer. Vedad Ibisevic (angreb) afsoner karantæne, hvilket er meget problematisk. For mens Lazio trods alt har en ikke helt ufarlig Sergio Floccari (angreb) som erstatning for Klose, så har Stuttgart faktisk ikke mange alternativer.

Det kunne have været Cacau (angreb), men han er skadet. I stedet bliver det nok Federico Macheda (angreb), der er lejet ind fra Manchester United, der skal starte i aften. Det bliver i så fald første kamp fra start for den unge italiener, der endnu ikke har scoret for klubben.

Defensivt er der usikkerhed om Georg Niedermeier (forsvar) og Arthur Boka (forsvar), hvilket selvfølgelig er en fare ved dette spil, for det er et par solide folk i defensiven. Ikke mindst førstnævnte har været god i denne sæson.

LIVE: Følg kampen direkte på ekstrabladet.dk

Hos Lazio er Miroslav Klose (angreb) det klart mest iøjnefaldende fravær, men det er også værd at notere sig, at klubbens anfører Stefano Mauri fortsat trækker med ankelproblemer. Han topper for flest assists i denne sæson og har fra pladsen på den offensive midtbane også selv demonstreret evnen til at score mål.

Floccari har haft knæproblemer, men spillede 78 minutter mod Milan i weekenden (0-3) og han ventes at kunne starte inde i aften. Et afbud ville ellers være fint for os, for Lazio har få alternativer.

Defensiven er uden stamspilleren Abdoulay Konko (forsvar).

Facit er to klubber, der ikke sprudler offensivt og mangler deres respektiver topscorer. I en forventet tæt duel, hvor der vil være mindst lige så meget fokus på at holde nullet som at få scoret, så kan det meget vel gå hen og blive målfattigt.

Hvad spiller du på i dag? Del dine tip i kommentarfeltet under artiklen eller i vores Facebook-gruppe.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere