De kan også score i aften

Både Dortmund og Shakhtar Donetsk viste målfarlighed i deres første duel og det kan de passende gentage i aften

Dortmund-jubel i Ukraine og tyskerne kan få mere at juble over i aften, hvis de ellers holder hovedet koldt, for ukrainerne kommer for at score og de har kvaliteterne til det. (Foto: AP/Efrem Lukatsky)
Dortmund-jubel i Ukraine og tyskerne kan få mere at juble over i aften, hvis de ellers holder hovedet koldt, for ukrainerne kommer for at score og de har kvaliteterne til det. (Foto: AP/Efrem Lukatsky)

Spilforslag Da de to mandskaber mødtes i det første opgør kastede vi snøren ud på spil på over 2,5 mål, hvilket også kunne være en frisk vej at gå her i returkampen. Bookmakerne har dog i den grad læst lektien og i aften ligger odds på en gentagelse i 1,58. Vi fik 1,84 i det første opgør.

Det signalerer en klar forventning om mål i aften, hvilket vi ikke er uenige i. Til gengæld er odds måske nok lige vel fedtet.

Så prøver vi hellere spil på at begge hold scorer til 1,66. Det virker således mere fornuftigt at have 1-1-muligheden med end eksempelvis 3-0.

Kampen står mellem to hold, der både har offensive kvaliteter, men også har været sårbare i defensiven. Noget der blev demonstreret med 2-2 i den første kamp og kan vise sig igen i aften.

Dortmund har kun holdt nullet i en af de seneste syv kampe, og har i Champions League vist, at man nok har en fin defensiv, men i særdeleshed høster succes med sin skarpe offensiv.

LIVE: Følg kampen direkte på ekstrabladet.dk

Tyskerne gik ubesejrede gennem Dødens Pulje og nettede 11 gange i de seks kampe. Ikke dårligt med modstandere som Manchester City, Real Madrid og Ajax. Til gengæld blev der også lukket fem mål ind.

Det er svært at forestille sig, at det ikke også bliver til mål i aften mod Shakhtar Donetsk, der først lige er kommet i gang med den hjemlige liga efter vinterpausen. Det skete så til gengæld også med en storsejr, og man kan dårligt klandre mandskabet for manglende målnæse.

Ud over at være det klart mest scorende mandskab i den bedste ukrainske række med 56 mål i 19 kampe, så bankede man også 12 kasser ind i de seks kampe i gruppespillet i Champions League. Godt nok ikke i en så vanskelig gruppe som Dortmunds, men til gengæld blev det til dobbelt så mange ude som hjemme. Med scoring ude mod både Chelsea og Juventus.

I det hele taget er ukrainerne ikke noget nemt hold at få besøg af. Det er lykkedes at score i 10 af 11 udekampe i Champions League siden 2010, og det selvom man har spillet ude mod både Roma, Barcelona, Arsenal, Braga, Porto og så Juventus og Chelsea i denne sæson.

Læs også spilforslaget:

Se også: Hjemmebane er udebane for Gateshead

Mandskabsmæssigt er det mest interessante i den tyske lejr, at der er stort spørgsmålstegn ud for Mats Hummels (forsvar). Han har været en nøglespiller i tyskernes defensiv i denne sæson, men trækker med sygdom. Af samme årsag blev han i aftes og i nat holdt på lang afstand af sine holdkammerater. Skulle han blive klar til kamp er det slet ikke sikkert, at det bliver på 100 procent.

Et afbud skal øge chancerne for en ukrainsk scoring, for afløseren Felipe Santana (forsvar) er ikke på samme niveau.

Gæsterne har Olexandr Kucher (forsvar) med igen efter at han stod over i det første opgør med karantæne. Til gengæld mangler man så nu Dmytro Chygrynskiy (forsvar) på grund af en skade. Ilsinho (midtbane) har siddet uden for siden starten af december og mangler fortsat.

Hvad spiller du på i dag? Del dine tip i kommentarfeltet under artiklen eller i vores Facebook-gruppe.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere