Polsk bundhold med ny energi

Podbeskidzie Bielsko-Biala startede forårets overlevelseskamp med storsejr og kan også få noget ud af aftenens kamp i Krakow

Det ligner en nøglekamp i bunden af den bedste polske række i aften, og de undertippede gæster kan meget vel ende med at tage noget med sig hjem. (Arkivfoto: Vadim Ghirda)
Det ligner en nøglekamp i bunden af den bedste polske række i aften, og de undertippede gæster kan meget vel ende med at tage noget med sig hjem. (Arkivfoto: Vadim Ghirda)

Spilforslag Det var helt bogstaveligt stolpe ud med Bayern München i går, men heldigvis udeblev målene ikke på White Hart Lane.

Nu venter så en mandag med et vanligt, tyndt kampprogram, og så kan man sagtens vælge at gemme krudtet til tirsdag.

Skal der så alligevel stikkes ud i dag, så kunne det blive på Podbeskidzie Bielsko-Biala i den bedste polske række. Ud over at have et klubnavn, der næsten er nemmere at udtale efter et enkelt skud vodka, så er det også en klub, der har satset stort på overlevelse i den bedste række.

Vinteren er blevet brugt på at samle et stort set nyt mandskab, hvor der er hentet ny træner og ikke færre end 12 nye spillere ind. Alt sammen i bestræbelserne på at få sig hevet op over nedrykningsstregen. Udgangspunket var ikke godt, men troen lever, og den blev ikke mindre af at man så indledte foråret med at knuse Jagiellonia Bialystok med 4-0.

Mest bemærkelsesværdigt, så var der kun to af de nye, der havde fået plads i startopstillingen - Blazej Telichowski (forsvar) og Anton Sloboda (midtbane) - samt tilbagevendte Bartomiej Konieczny (forsvar), der fik sin første kamp i denne sæson efter en lang skadespause.

Flere af de andre nye spillere tripper dog for at komme i aktion, og kan meget vel gøre en yderligere forskel. Marcin Wodecki (angreb) er seneste mand, der er kommet på plads i klubben, og kan debutere i aften.

Der er yderligere forstærkning i defensiven, hvor stamspilleren Michal Piter Bucko (forsvar) er tilbage efter endt karantæne.

Selvom man i vinterpausen sagde farvel til adskillige spillere, så var der primært tale om reserver. Undtagelserne var Krystztof Krol (forsvar) og Ireneusz Jelen (angreb).

Samlet set er det et hold, der er væsentligt forbedret og med kniven for struben, hvilket i særdeleshed i dag betyder, at man skal bruge en sejr.

LIVE: Følg kampen direkte på ekstrabladet.dk

Hjemmeholdet skal for sin del helst ikke tabe, for så er man pludselig en del af nedrykningskampen. Udgangpunktet vil formentligt være, at uafgjort er til at leve med mod netop dagens modstander.

Defensivt har man da også stået ganske fornuftigt, og det er grunden til at vi trods alt ikke kaster os ud i den direkte overraskelse på 2-tallet, men spiller X2. Afhængig af kampens forløb, så kan uafgjort også bruges af gæsterne.

Wisla Krakow er uden stamspillerne Lukasz Gargula (midtbane) og Tsvetan Genkov (angreb), hvilket er en svækkelse af offensiven. De er holdets to mest scorende med samlet syv mål. Det lyder ikke af meget, men samlet har Wisla kun scoret 14 mål i denne sæson.

Defensivt er der usikkerhed om stamspilleren Kew Jaliens (forsvar) på grund af sygdom.

Det er således et møde mellem et svækket hjemmehold mod et forstærket udehold, hvor gæsterne meget vel har mere at skyde med offensivt. Det ser klart mere åbent ud end odds indikerer, og værdien er dermed på gæsterne.

Hvad spiller du på i dag? Del dine tip i kommentarfeltet under artiklen eller i vores Facebook-gruppe.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere