Zolas drenge kværner videre

Watford har blikket rettet mod Premier League og kan også vinde over Wolves i aften

Gianfranco Zola har fået skabt et koncept, der virker i Watford og de mange nye spillere er for alvor begyndt at fungere som et hold. Det kan bane vejen for oprykning til Premier League. (Foto: AP/Jon Super)
Gianfranco Zola har fået skabt et koncept, der virker i Watford og de mange nye spillere er for alvor begyndt at fungere som et hold. Det kan bane vejen for oprykning til Premier League. (Foto: AP/Jon Super)

Spilforslag Ikke det nemmeste program at starte måneden med, men odds på Watford-sejr dog trods alt højt nok til at forsvare et forsigtigt udstik.

Holdet spiller således som en oprykker, og er kun blevet bedre og bedre i takt med at den massive mængde nye spillere er begyndt at fungere som en enhed. Sæsonen startede med masser af spørgsmålstegn, nye spillere og ny manager, og resultaterne var indledningsvis derefter.

Nu ser det langt mere overbevisende ud. De mange nationaliteter og lejesvende fra i særdeleshed Udinese har vist, at de kan begå sig i The Championship og med 7-1-1 i de seneste ni kampe er man nu oppe på en oprykningsplads.

Eneste rigtigt alvorlige bet var nederlaget ude mod Bristol City, hvor manager Gianfranco Zola valgte at spare alt for mange profiler og betalte prisen. Den fejl har han lært af.

Dermed bør man også kunne forvente et stærkt hold, der starter inde i aftenens kamp mod kriseramte Wolverhampton.

Hjemmeholdet startede sæsonen svagt og skilte sig derfor af med manager Ståle Solbakken i starten af året. Dean Saunders blev hentet ind fra Doncaster, men står efter otte kampe stadig uden en sejr.

Han testede en ny taktik mod Cardiff senest, men det var ikke en succes. Der kommer ikke nødvendigvis eksperimenter igen i aften, men noget skal der ske, hvis ikke sæsonen skal ende med en uventet nedrykning til League1.

LIVE: Følg kampen direkte på ekstrabladet.dk

Mandskabsmæssigt er der ikke så mange problemer hos værterne, der fortsat mangler de langtidsskadede Wayne Hennessey (mål) og Abdoulrazak Boukari (angreb). Stephen Hunt (midtbane), der har været skadesplaget det meste af sæsonen, er tæt på comeback.

Jake Robinson (forsvar) og Kaspars Gorkss (forsvar) er i løbet af februar hentet ind på leje fra henholdsvis Liverpool og Reading, men trods henholdsvis to og tre kampe fra start mangler de stadig at gøre en afgørende forskel.

Watford slås for sin del stadig med en del fravær, men ser man bort fra de helt bærende spillere, så er truppen rimeligt godt besat og man synes derfor i stand til at håndtere situationen.

Størst usikkerhed ligger omkring målmandsposten, hvor anfører Manuel Almunia har gjort det godt, men er tvivlsom efter at han udgik mod Derby sidst. Han testes senere i dag. Et afbud vil være en streg i regningen, for afløseren, 19-årige Jonathan Bond, er ikke på samme niveau. Teenageren stod dog en glimrende kamp, da han afløste Almunia mod Derby.

Offensivt banker Troy Deeney (angreb) på for et comeback i startopstillingen, hvilket vil være et plus. Stamspilleren Daniel Pudil (forsvar) er også tæt på comeback efter at have stået over i de to seneste kampe på grund af sygdom.

Alt i alt kan det ende med at se yderst fornuftigt ud, selvom klubben altså fortsat er uden stamspillerne Fitz Hall (forsvar), Thomas Hoban (forsvar) samt ganske solide Neuton (forsvar).

Matthew Briggs (forsvar) er hentet ind på leje fra Fulham, men når ikke at komme i betragtning til dagens kamp.

Wolves har mere kvalitet end placeringen viser, og plukker også point her og der. Derfor bliver det tro på udesejren, men dog med garderingen Draw No Bet, hvor indsatsen kommer retur ved uafgjort.

Hvad spiller du på i dag? Del dine tip i kommentarfeltet under artiklen eller i vores Facebook-gruppe.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere