Kold dukkert for Atletico Madrid

Spanierne har sendt et reservespækket hold til Moskva, hvor der venter frostvejr og topmotiveret Rubin Kazan-mandskab

Frustrationer var der nok af, da Atletico Madrid pressede og pressede på for en scoring mod Rubin Kazan i den første kamp. Det endte med russisk 2-0 sejr og nu ser det næsten ud som om spanierne har opgivet troen på at vende det til samlet sejr. Syv af de mest brugte spillere i denne sæson er slet ikke taget med til Moskva. (Foto: AP/Daniel Ocho de Olza)
Frustrationer var der nok af, da Atletico Madrid pressede og pressede på for en scoring mod Rubin Kazan i den første kamp. Det endte med russisk 2-0 sejr og nu ser det næsten ud som om spanierne har opgivet troen på at vende det til samlet sejr. Syv af de mest brugte spillere i denne sæson er slet ikke taget med til Moskva. (Foto: AP/Daniel Ocho de Olza)

Spilforslag Rubin Kazan gav en demonstration i effektivitet, da det højest overraskende blev 2-0 ude over Atletico Madrid i den første kamp. Spanierne havde russerne presset helt i bund og vandt skudstatistikken klart. Det hjalp bare ingenting. Heller ikke, at russerne spillede hele anden halvleg med ti mand efter rødt kort til Roman Sharonov.

Nu gælder det en returkampen, der spilles i Moskva og ikke i Kazan, fordi det var forventet, at der der ville være for koldt på det her tidspunkt af året. Nu er det dog sådan, at vejrudsigten faktisk melder om minus 10-12 grader i Moskva i aften, hvilket er lidt koldere end det forventes i Kazan.

Uanset ikke ligefrem imødekommende og slet ikke for spanierne, der hjemme i Madrid render rundt i otte-ti plusgrader i øjeblikket. Det er næppe heller et plus for spanierne, at kampen er sat til at skulle spilles på Luzhniki Stadion, der har kunstgræs. Det er et underlag, som Rubin Kazan er væsentligt mere vant til end spanierne.

Rammerne er altså til fordel for Rubin Kazan, hvilket i sig selv gør spil på hjemmeholdet interessant. Det gør det dog ikke alene, for Atletico Madrid er ikke uden grund nummer to i den spanske liga. De havde så mange afslutninger i den første kamp, at man har svært ved at tro på, at det ikke skal lykkes at score, hvis man gentager samme bombardement.

Nu stiller det sig dog sådan, at Atletico Madrid-træner Diego Simeone nærmest synes at have kastet håndklædet i ringen fra start. Han har i hvert fald ikke valgt at sende sit stærkeste hold til Moskva, og selvom man har solide reserver, så indikerer det, at man ikke rigtigt tror på, at det kan vendes og så er det bedre at lade bærende kræfter bruge tiden på at restituere og undgå skader til forårets forsvar af andenpladsen i den hjemlige liga.

Stamspillerne Juanfran (forsvar), Diego Godin (forsvar), Filipe Luis (forsvar), Gabi (midtbane), Ada Turan (midtbane) og Koke (midtbane) er alle blevet hjemme sammen med den solide gardering Tiago Mendes (midtbane) og formstærke Diego Costa (angreb), der afsoner karantæne. I praksis er det syv af de 11 mest benyttede spillere i den hjemlige turnering, der ikke kommer i ilden i Moskva.

I forvejen har reservekeeper Sergio Asenjo (mål) været manden, der har fået chancen i Europa League og han står nok også fra start i aften. Det sender førstevalget Thibaut Courtois (mål) ud på bænken, hvor det formentligt bliver sammen med stamspilleren Miranda (forsvar). Topscorer Radamel Falcao er dog med i truppen og starter han inde, så er han manden, der kan gøre en forskel.

I stedet for stamspillerne er truppen suppleret op med unge talenter, hvoraf enkelte kan komme i startopstillingen. Javi Manquillo (forsvar), der blot har spillet to ligakampe, heraf en fra start og Saul (midtbane), der slet ikke har fået spilletid i ligaen, er to af de teenagere, der ventes at starte inde.

Rent taktisk forventes en gentagelse af det første møde, hvor Rubin Kazan forsvarer sig og satser på hurtige omstillinger, mens Atletico Madrid vil forsøge at jagte den livline, der skal vende opgøret til deres fordel. Man havde mange afslutninger i den første kamp, men uden at få scoret, og det kan blive mindst lige så vanskeligt denne gang.

Af den grund er det selvsagt også interessant at spille på under 2,5 mål til 1,80 (Tipico og Ladbrokes). I lyset af de mange fravær hos Atletico Madrid, hvor man specielt defensivt stiller alternativt op, så lander vi dog på en grad af tillid til hjemmeholdet.

LIVE: Følg kampen direkte på ekstrabladet.dk

Rubin Kazan stiller for sin del op i noget, der ligger tæt på stærkeste opstilling. Roman Sharonov (forsvar) er eneste sikre fravær grundet karantæne, og anføreren havde selvsagt pyntet på holdkortet. Det er dog værd at notere sig, at selv efter han blev vist ud, så holdt russerne stand i den første kamp. Nyerhvervede Yann M'Vila (midtbane) nåede ikke at blive klar til den første kamp, men kan meget vel få minutter i returkampen. Dog næppe fra start.

Det havde været en fordel for dette spil, hvis kampen skulle spilles på Rubin Kazans normale hjemmebane, hvor man har været ualmindeligt stærke i europæisk sammenhæng, og det skal noteres, at selv hvis Atletico Madrid kommer foran 1-0, så vil russerne ikke ændre på den defensive taktik. Når det er sagt, så er man så farlig på omstillinger, at et svækket, spansk mandskab kan blive straffet.

Spanierne er i øvrigt heller ikke noget stort udehold. Man har kunne vundet to af de seneste 12 (alle turneringer) og tabte blandt andet Europa League-gruppespillets sidste kamp ude til Viktoria Plzen. Her var man dog så også allerede gået videre.

Den rene hjemmesejr kan spilles til odds 2,75 (Ladbrokes), hvilket slet ikke er uinteressant, men grundet de førnævnte betragtninger om at uafgjort er fint for hjemmeholdet - selv et etmålsnederlag, så bliver det med garderingen Asian Handicap +0,25. Det betyder, at vi får fuld gevinst ved hjemmesejr, mens uafgjort udløser en halv gevinst. Man kan således ikke helt afvise, at det her ender 0-0 eller 1-1.

Læs:

Se også: Sådan fungerer Asian Handicap

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere