Frisk vind i sejlene i Barnsley

Managerskiftet har vendt nedtur til optur, og succesen kan fortsætte mod Wolves, der stadig ikke har fået vendt sin nedtur

Bolden triller igen den rigtige vej for Barnsley og det giver frisk tro på succes i aftenens vigtige bundgyser mod Wolverhampton. (Arkivfoto: AP/Martin Meissner)
Bolden triller igen den rigtige vej for Barnsley og det giver frisk tro på succes i aftenens vigtige bundgyser mod Wolverhampton. (Arkivfoto: AP/Martin Meissner)

Spilforslag David Flitcroft har været lidt af en redningsmand for Barnsley, og selv om han endnu ikke har fuldført mission overlevelse, så er der i hvert fald langt mere tro på det nu end for to måneder siden, hvor klubben fyrede Keith Hill og forfremmede Flitcroft fra assistent til manager.

Syv sejre i ti kampe (7-1-2) har sendt holdet tættere på den livgivende side af nedrykningsstregen, og man kan faktisk komme op over den i aften, hvis det lykkes at besejre Wolverhampton, der så kan blive sendt ned under stregen.

At Barnsley skulle kæmpe i bunden af tabellen er ikke overraskende, men det er det i den grad, at Wolverhampton skal. Gæsterne rykkede godt nok ud af Premier League via en sidsteplads, men var ikke spået et frit fald, der i værste fald kan sende klubben i League1.

Ståle Solbakken skulle have ført klubben tilbage til Premier League, men fik sparket i starten af januar, hvorefter Dean Saunders blev hentet ind fra Doncaster. Han venter fortsat på sin første sejr efter seks kampe (0-4-2).

På udebane har det været trist længe med bare to sejre i de seneste 12 forsøg (2-2-8). Det blev dog 0-0 ude mod Derby i weekenden, hvilket alt i alt må betegnes som positivt, og der drypper da også lidt point ind på kontoen under Saunders. Så længe det ikke er sejre, så er nedrykning dog i høj grad et tema.

Det betyder så også, at vi trods alt garderer os her med Draw No Bet, hvor indsatsen kommer retur ved uafgjort.

Få fravær
Barnsley har et enkelt frisk hovedbrud siden lørdagens FA Cup-sejr over MIK Dons (3-1). Kelvin Etuhu (midtbane) udgik med en brækket næse og må formentligt stå over her. Han er ikke nøglespiller, og der er fin afløser klar i John O'Brien (midtbane).

Jason Scotland, der er hentet ind fra Ipswich og brugt som indskifter i tre kampe, hvor han har scoret hver gang, ligner en mand, der efterhånden er klar til en plads i startopstillingen.

Fraværslisten tæller fortsat stamspilleren Stephen Dawson (midtbane), der har været ude i en måneds tid. Det er umiddelbart det eneste rigtigt alvorlige afbud til aftenens kamp.

Hos Wolves er der usikkerhed om stamspilleren Stephen Ward (forsvar), der har været sygdomsramt. Ender han med at stå over, så kan det betyde debut til Jack Robinson (forsvar), der lørdag blev hentet ind på leje fra Liverpool.

Kevin Foley (forsvar) og Jamie O'Hara (midtbane), der også startede inde mod Derby, udgik undervejs og været på skånekost frem mod aftenens kamp. Stamspilleren Roger Johnson (forsvar) er med sikkerhed med igen efter endt karantæne.

Mest iøjnefaldende fravær er førstekeeper Wayne Hennessey (målmand), der dog har været skadet hele sæsonen.

På et tidspunkt må det vende for Wolverhampton, men spørgsmålet er, om det lige bliver i aften, hvor man møder et Barnsley-mandskab, der i den grad har fået momentum. For begge mandskaber er der tale om en nøglekamp i bundstriden, hvilket kan give en nervøs affære.

Endnu en god grund til at gardere med Draw No Bet og så i øvrigt holde en forsigtig indsats.

Hvad spiller du på i dag? Del dine tip i kommentarfeltet under artiklen eller i vores Facebook-gruppe.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere