Arouca holder fast

Hjemmestærke Arouca bør fortsætte succesen med sejr over et formsvagt Sporting Covilha-mandskab i eftermiddag

Arouca kan fortsætte opturen i Liga de Honra, når formsvage Sporting Covilha kommer på besøg i eftermiddag. (Foto: AP/Srdjan Ilic)
Arouca kan fortsætte opturen i Liga de Honra, når formsvage Sporting Covilha kommer på besøg i eftermiddag. (Foto: AP/Srdjan Ilic)

Spilforslag Arouca er godt i gang med sin bedste sæson siden oprykningen til den næstbedste portugisiske fodboldrække i 2010. Klubben, der i sidste sæson rodede rundt i tabellens tunge ende, er aktuelt på vej mod Primeira Liga og kan fastholde muligheden i eftermiddag, når formsvage Sporting Covilha kommer på besøg.

Gæsterne ligger lige over nedrykningsstregen, men 0-1-4 i de seneste fem har mindsket afstanden betragteligt til holdene under stregen.

Arouca har grundlagt en stor del af sin succes på hjemmebane (9-3-2), hvor de to nederlag er kommet mod rækkens suveræne tophold, Belenenses, og nummer to, Sporting II. Samtlige hjemmekampe mod de hold, der aktuelt ligger i den nederste halvdel af tabellen er vundet.

Dermed skulle man også have fine muligheder for at besejre Sporting Covilha, der, ud over den aktuelle formkrise, også glimrer ved at være eneste hold i rækken, der ikke har vundet på udebane (0-6-7). Bag tallene gemmer sig, at man har tabt alle de foreløbigt fire udekampe mod hold, der aktuelt ligger i top-otte.

Arouca havde et par stamspillere ude sidst, men kom alligevel meget tæt på at vinde ude over Sporting II. Det endte 1-1. Denne gang skulle stamspillerne Stevan Kovacevic (midtbane) og Idrissa Mandiang (midtbane) være tæt på comeback, hvilket i så fald vil være en markant forstærkelse. Dog ser Soares ud til at være ude med karantæne (midtbane).

LIVE: Følg kampen direkte på ekstrabladet.dk

Gæsterne skulle ikke have nævneværdige fravær, hvilket man dog heller ikke havde sidste gang, hvor det blev 0-1 hjemme mod et ellers ikke skræmmende Maritimo II-mandskab. Man sagde i januar farvel til stamspillerne Ricardo Nuno Oliveira da Rocha (forsvar) og Daniel Mendes de Matos (midtbane). Et par solide folk, der ikke er umiddelbart er blevet erstattet med folk af samme kvalitet. Af de nye er det kun Yohanna Buba (forsvar), der har bidt sig fast i startopstillingen.

Samlet set er Covilha derfor også gået svækket ud af transfervinduet, hvilket falder sammen med starten på den aktuelle formkrise.

Modsat står Arouca styrket efter at ikke tog afsked med andet end reserver, men til gengæld hentede den defensive midtbanespiller Soares ind på leje fra Rio Ave og Roberto (angreb) fra Naval de Maio. Sidstnævnte styrker bredden, mens førstnævnte er gået direkte ind i startopstillingen. Han står så godt nok til at være ude i dagens kamp efter at have indsamlet tre gule kort.

Hvad spiller du på i dag? Del dine tip i kommentarfeltet under artiklen eller i vores Facebook-gruppe.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere