Han løfter Palace

Ombejlede Wilfried Zaha har fået styr på sin fremtid og skal kun koncentrere sig om at hjælpe Crystal Palace op i Premier League - første skridt kan tages med sejr i eftermiddag

Wilfried Zaha har allerede fået debut på det engelske landshold og regnes for et af de største talenter i engelsk fodbold lige nu. Han kan få en hovedrolle i Crystal Palaces bestræbelser på at spille sig op i Premier League. (Foto: AP/Claudio Bresciani)
Wilfried Zaha har allerede fået debut på det engelske landshold og regnes for et af de største talenter i engelsk fodbold lige nu. Han kan få en hovedrolle i Crystal Palaces bestræbelser på at spille sig op i Premier League. (Foto: AP/Claudio Bresciani)

Spilforslag Det ufrivillige managerskifte i Crystal Palace har ikke været helt uden konsekvenser. Da Dougie Freedman rejste til Bolton i slutningen af oktober og efterfølgende hentede det meste af sin stab, lå London-klubben på tredjepladsen og havde bare ét point op til førstepladsen.

Ian Holloway er nu den permanente løsning i det varme sæde, og han holder ind til videre klubben inde i playoff. Fuldt fortjent, når man ser på det, der bliver leveret inde på banen, selvom man tydeligt har mistet en snert af den kynisme, der gjorde en solid forskel under Freedman.

Transfersagaen om Wilfried Zaha kostede også. Den 20-årige angriber, der har været en profil gennem sæsonen, blev ramt af et formdyk, mens forhandlingerne med flere interesserede Premier League-klubber trak ud. Det endte med et salg til Manchester United, hvor Zaha optræder på leje i Crystal Palace i resten af sæsonen. En aftale, der har sikret ro for stortalentet og det kan ses.

For otte dage siden var han en af de mest iøjnefaldende profiler på det Crystal Palace-mandskab, der fik vendt 0-2 til 2-2 på udebane mod formstærke Watford.

Det lover godt for Crystal Palace, der har de offensive kvaliter til at sikre sig en plads i playoff og i Holloway har en manager, der ikke er bange for at spille offensivt ud.

Det koster til gengæld også bagude, og derfor er det ikke nemt at stikke ud på en ren hjemmesejr i eftermiddagens kamp mod Middlesbrough. Til gengæld synes 1,53 på en hjemmesejr, hvor pengene kommer retur ved uafgjort, som et fint spil.

LIVE: Følg kampen direkte på ekstrabladet.dk

Mens Crystal Palace er ubesejret i 15 hjemmekampe i træk, herunder 0-0 mod Stoke i FA Cup'en i sidste måned, mens Middlesbrough har tabt syv af de seneste otte udekampe (alle turneringer). I det hele taget er gæsterne ikke specielt gode på fremmed græs. Her er facit 5-1-9, hvilket 16 andre hold i rækken har gjort bedre.

Middlesbrough vandt i tirsdags 1-0 over Leeds, hvilket var første point i seks ligakampe. Et muligt vendepunkt, der dog ikke nødvendigvis også manifesterer sig på udebane. Matchvinder Curtis Main (angreb) blev vist ud kort før tid og afsoner karantæne i eftermiddagens kamp.

Da topscorer Scott McDonald (angreb) fortsat er skadesplaget, så svækker det offensiven yderligere. Det betyder formentligt at Ishmail Miller (angreb), der kom ind fra bænken mod Leeds, får chancen fra start.

De største hovedbrud for gæsterne synes dog at ligge i defensiven. Vigtige Jonathan Woodgate (forsvar) spillede fra start mod Leeds, men udgik midtvejs i anden halvleg og hans skrøbelige bentøj kan koste pladsen i startopstillingen i dag. Andre Bikey (forsvar) er ligeledes i fare for at ryge ud på grund af småproblemer, og da stamspillerne Justin Hoyte (forsvar) er skadet og garderingen Seb Hines (forsvar) ligeledes er tvivlsom, så ser man efterhånden lidt tynd ud i forsvarslinien.

På plussiden tæller et muligt comeback til Kieron Dyer (midtbane).

Læs også:

Se også: Managerfyring uden effekt

Crystal Palace ser ud til at blive markant forstærket med comeback til Mile Jedinak (midtbane), der har stået over de seneste to kampe, samt Joel Ward (forsvar), der har været ude siden december.

Fraværslisten tæller fortsat en håndfuld spillere, hvor det i særdeleshed er værd at notere sig Pat McCarthy (forsvar), Andre Mortiz (midtbane) og Owen Garvan (midtbane). Det er dog kun sidstnævnte, der for alvor har været en nøglespiller i denne sæson. Tabet af ham og Mortiz har dog efterladt et hul på den offensive midtbane, hvilket kunne ses i januar. Tilgangen af Stephen Dobie fra Brighton, justeringer i offensiven samt mere fokus fra Zaha synes dog at give tro på, at man er ved at finde sig til rette uden duoen. Det er i hvert fald blevet til fire mål i de to seneste kampe.

Alt i alt er der god grund til at tro på mere succes for Crystal Palace, men trods alt ikke mere end at vi tager Draw No Bet med, så indsatsen kommer retur ved uafgjort.

Hvad spiller du på i dag? Del dine tip i kommentarfeltet under artiklen eller i vores Facebook-gruppe.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere