Managerfyring uden effekt

Preston North End gav Graham Westley sparket, men kan få svært ved at hente point mod højtflyvende Bournemouth

Trods managerfyring er der ikke lagt op til revolutioner i Preston til dagens kamp mod Bournemouth og så kan det ende med et nyt nederlag. (Arkivfoto: Manu Fernandez/AP)
Trods managerfyring er der ikke lagt op til revolutioner i Preston til dagens kamp mod Bournemouth og så kan det ende med et nyt nederlag. (Arkivfoto: Manu Fernandez/AP)

Spilforslag Så udløb tålmodigheden med Graham Westley i Preston. Han fik sparket onsdag og var efterfølgende lettere frustreret og indestængt.

- Måske skal man aldrig tage imod et job den 13. februar og aldrig holde møde med formanden på Waterloo Stadion på en onsdag den 13, konstaterede han i fredagens udgave af Lancashire Evening Post.

Måske ganske passende nåede han at sidde 13 måneder i jobbet.

Ret beset var pointhøsten dog ikke holdbar med bare én sejr i de seneste 14 kampe, hvilket normalt kan kaste en fyring af sig, hvis man står i spidsen for en klub med store ambitioner og beskeden tålmodighed. Begge dele er der i Preston, hvor Westley var sjette manager siden januar 2010, hvis man tæller de midlertidige manager med.

Nu er manden i spidsen Westleys tidligere assistent John Dreyer, der dog i første omgang er en overgangsfigur ind til man har fundet en permanent afløser.

Han står over for en betragtelig opgave. Dels at få genrejst holdets tro på bedring, men også forsøge at få succes med et hold, der i udpræget grad var bygget op omkring Westleys taktiske overvejelser. Ikke færre end tyve spillere nåede han at hente til i bestræbelserne på at bygge et nyt hold op.

Det kommer til at stille store krav til efterfølgeren, hvis vedkommende skal implementere en ny taktik.

Dreyer har i øvrigt kørt parløb med Westley siden 2006, hvor han har været assistent for den ny fyrede manager i Rushden & Diamonds, Stevenage og altså nu Preston North End. Det indikerer, at der ikke vil blive tale om nogen taktisk revolution til dagens kamp, og så er spørgsmålet om ikke også de dårlige resultater fortsætter. Uanset er det sjældent, at spillere løfter sig markant, når de står i et vadested uden permanent manager.

Så er det næppe optimalt at skulle møde et Bournemouth-mandskab, der lige nu synes at buldre afsted mod The Championship.

Gæsterne kommer med fem sejre på stribe og indtager en førsteplads i et yderst tæt slagsmål i toppen af rækken. Offensiven skyder i den grad med skarpt og er ikke blevet mindre farlig med tilgangen af Brett Pitman (angreb), der i første omgang var lejet i Bristol City, men i januar skiftede permanent. Han har kvitteret med seks mål i de seneste seks kampe.

Han har dermed vist sig som en yderst kompetent makker til Lewis Grabban, der står noteret for 13 mål i denne sæson.

Mandskabsmæssigt har Bournemouth tvivl om stamspilleren Marc Pugh (midtbane), der har været ramt af influenza og ikke var med i tirsdagens udekamp mod Crewe (2-1). Her stod stamspilleren Tommy Elphick (forsvar) også over på grund af knæproblemer og det koster ham formentligt også kampen i dag.

Charlie Daniels (forsvar/midtbane) er ikke klar til comeback efter en måneds fravær, og kan muligvis være ude for resten af sæsonen, hvis man beslutter, at han skal opereres.

Stamspilleren Miles Addison (forsvar) er langtidsskadet og har siddet ude siden november.

På plussiden er nyindkøbte Ryan Fraser klar til debut. Den unge kantspiller er hentet i Aberdeen, hvor han fik pænt med spilletid, og ligner en mand, der godt kan gøre en forskel på det her niveau. Defensiven er op til kampen forstærket med venstreback Marcos Painter (forsvar), der er lejet ind fra Brighton. Han var stamspiller i Championship-klubben lige ind til klubben hentede den tidligere landsholdsspiller Wayne Bridge (forsvar) i Manchester City.

LIVE: Følg kampen direkte på ekstrabladet.dk

Preston har Bailey Wright (forsvar) med igen efter en enkelt kamps karantæne. Ifølge lokale medier skal flere spillere unavngivne spillere testes før kampstart på grund af skader pådraget i tirsdagens udekamp mod Yeovil (1-3). Efter forlydende skulle Ben Davies (forsvar) og Chris Beardsley (angreb), der begge startede inde, men blev skiftet ud undervejs, være værst ramt.

Her ud over er stamspillerne Scott Laird (forsvar), Stuart Beavon (midtbane), Jack King (midtbane) og John Mousinho (midtbane) alle ramt af skader. Det samme er Joel Byrom (midtbane), der med de fravær ville have været oplagt at putte i startopstillingen. Beavon og King har en spinkel chance for at blive klarmeldt.

Stamspilleren Keith Keane (midtbane) fik comeback med de sidste syv minutter mod Yeovil og kan få flere minutter denne gang, men næppe fra start.

Declan Rudd (mål), der er lejet ind fra Norwich, debuterede mod Yeovil og spåes til genvalg.

Samlet set to hold, der har sine skader at slås med, men hvor hjemmeholdet er hårdest ramt samt momemtum i den grad er med gæsterne og så ser odds 2,15 ganske interessant ud.

Hvad spiller du på i dag? Del dine tip i kommentarfeltet under artiklen eller i vores Facebook-gruppe.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere