Bayern holder nullet - igen

Det er allerede sket i ni ud af ti udekampe i Bundesligaen i denne sæson

Manuel Neuer har været et rent plankeværk for Bayern München i denne sæson, og han kan nuppe endnu et 'clean sheet' i aften, hvor det gælder udekamp mod Wolfsburg. (Foto: AP/Kerstin Joensson)
Manuel Neuer har været et rent plankeværk for Bayern München i denne sæson, og han kan nuppe endnu et 'clean sheet' i aften, hvor det gælder udekamp mod Wolfsburg. (Foto: AP/Kerstin Joensson)

Spilforslag Det har været en ualmindeligt overbevisende sæson for Bayern München ind til videre. Topholdet buldrer afsted mod mesterskabet, står i kvartfinalerne i pokalturneringen og er stadig med i Champions League.

Det er faktisk svært at pege på ret mange skuffelser, for bag succesen ligger også spillemæssige opmuntringer med en skræmmende stærk defensiv og en offensiv, der buldrer afsted med 55 mål i 21 kampe i Bundesligaen alene.

I det lys venter der Wolfsburg en ualmindeligt vanskelig opgave i aften, og det vil være en overraskelse om klubben rent faktisk ender med at tage point.

Så kan man naturligvis stikke ud på det rene 2-tal, men vi vover her lidt mere og spiller på at Bayern vinder til nul.

Dét spil ville være gået hjem i ni ud af ti udekampe for Bayern i Bundesligaen hidtil. Selvom der ligger en Champions League-kamp og venter i næste uge, så er det svært at se, hvorfor den sydtyske storklub pludselig skal slippe tøjlerne om en så velfungerende defensiv. Den er således en ikke uvæsentlig nøgle til succes, når det tirsdag gælder kamp mod Arsenal i London.

Wolfsburg har ikke rigtigt imponeret i denne sæson og slet ikke offensivt, hvor man faktisk ligger på et snit på fire afslutninger inden for rammen per kamp. Bayern har til sammenligning dobbelt så mange.

Derfor er det måske heller ikke helt så uventet, at Wolfsburg kun har scoret ni gange i ti hjemmekampe. Fire gange er man gået målløs fra en hjemmekamp - to af kampene var mod Freiburg og Mainz, der ligeledes mønstrer stærke defensiver i denne sæson.

Defensivt ser det i øvrigt fornuftigt ud for hjemmeholdet, der derfor heller ikke nødvendigvis bliver kværnet midt over af Bayern. Og da slet ikke når gæsterne rent faktisk har den førnævnte Champions League-kamp i den kommende uge.

Mandskabsmæssigt er der få problemer hos de to mandskaber. Hjemmeholdet er uden Vaclav Pilar (midtbane), hvilket man har været hele sæson og den makedonske landsholdsspiller Ferhan Hasani (midtbane), der uanset næppe var startet inde, er ligeledes langtidsskadet.

LIVE: Følg kampen direkte på ekstrabladet.dk

Bayerns mest iøjnefaldende fravær er Holger Badstuber (forsvar) og Javi Martinez (midtbane), der begge ville være kandidater til startopstillingen. Sidstnævnte er nyt frafald i forhold til sidst, mens førstnævnte har siddet ude siden starten af december. Holdkammeraterne har i hans fravær kun lukket ét mål ind i seks kampe, så rent defensivt har man fint kunne håndtere at spille uden landsholdsspilleren.

Luiz Gustavo (midtbane) tippes som afløser for Javi Martinez på midtbanen. Han har gjort det glimrende, når han har fået chancen.

Det ligger også i kortene, at topscorer Mario Mandzukic (angreb) og næstmest scorende, Thomas Müller (midtbane/angreb) starter inde. Begge sad på bænken i sidste weekends kamp mod Schalke 04 (4-0).

Det gør ikke ligefrem Bayerns sejrschancer mindre, at man har de to målfarligere spillere tilbage i startopstillingen.

Bayern vandt dette opgør med 1-0 i sidste sæson, hvor Wolfsburg mønstrede en væsentligt mere potent offensiv. Siden har Bayern vundet to indbyrdes opgør på eget græs med 2-0 og 3-0.

Hvad spiller du på i dag? Del dine tip i kommentarfeltet under artiklen eller i vores Facebook-gruppe.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere