Anzhi tager første stik

Russerne har store ambitioner i Europa League og møder i dag et afbudsramt og udesvagt tysk mandskab

Anzhi har vist sig ganske effektive og i særdeleshed på hjemmebane. Det bliver der brug for igen i dag, når Hannover 96 kommer på besøg i Europa League. (Foto: AP/Peter Klaunzer)
Anzhi har vist sig ganske effektive og i særdeleshed på hjemmebane. Det bliver der brug for igen i dag, når Hannover 96 kommer på besøg i Europa League. (Foto: AP/Peter Klaunzer)

Spilforslag Med alle de forbehold, der ligger i at satse på et hold, der ikke har spillet en betydende kamp siden 10. december, så ligner Anzhi en stor mundfuld for tyske Hannover 96.

Den russiske klub har gjort rent bord i hjemmekampene ind til nu og uden at lukke mål ind, og det bliver formentligt også hjemmebanen, der skal sikre holdet videre deltagelse i turneringen. Det handler om at få så godt et udgangspunkt som overhovedet muligt og mod udesvage Hannover 96 vil det sige en sejr.

Tyskerne har overordnet set haft en sæson på det jævne, hvor Europa League ind til nu har været et lyspunkt. Man kan stadig skimte europæisk kvalifikation i ligaen, men skal i så fald nok til at levere bedre på udebane. Man står således med 2-0-8 i ti forsøg.

Så skulle det også være lige til højrebenet med et nyt nederlag i Moskva, men tyskerne har faktisk bidt bedre fra sig på udebane i Europa end man lige skulle tro. 2-2 ude mod Twente, 2-1 ude over Helsingborg og 2-2 mod Levante er således fine resultater.

Opgaven her ser dog så også noget vanskeligere ud.

LIVE: Følg kampen direkte på ekstrabladet.dk

Anzhi er dark horse i kampen om at gå hele vejen i turneringen, og har store ambitioner om at gøre det. Truppen er stærk og nu yderligere forstærket med den russiske landsholdsspiller Andrey Eshchenko (forsvar) samt ikke mindst Willian (angreb) fra Shakhtar Donetsk.

Det giver endnu mere til en ganske solid offensiv, der selv uden karantæneramte Lacina Traoré (angreb) kan gøre livet surt for den tyske defensiv.

En defensiv, der så i øvrigt er ganske hårdt ramt af skader. Stamspillerne Mario Eggimann (forsvar) og Steven Cherundolo (forsvar) er således ikke med.

I det hele taget er tyskerne ganske hårdt ramt op til kampen, hvor også Felipe Martins (forsvar), Konstantin Rausch (midtbane), Lars Stindl (midtbane) og Leon Andreasen (midtbane) er ude.

Læs også spilforslaget:

Se også: Belgisk overraskelse lurer

Anzhi mangler førnævnte Traoré, der naturligvis havde pyntet gevaldigt, men hvor man dog har fået en ualmindeligt interessant afløser i Willian. Christopher Samba (forsvar) er solgt i vinterpausen, og det efterlader et hul i defensiven. Hvor stort det er, vil vise sig.

Nøjagtigt som i de foregående kampe i Europa har Anzhi henlagt hjemmekampen til Moskva, da man grundet manglende sikkerhed ikke kan spille hjemme i Makhatjkala i Dagestan.

Til gengæld skal der denne gang spilles på Stadion Luzniki, hvilket vil sige på kunstgræs. Det bliver første hjemmekamp på det stadion for Anzhi og en af de mere sjældne optrædender på kunstgræs for gæsterne.

Det giver yderligere lidt usikkerhed, men russerne er mere vant til kunstgræs end tyskerne. Sammenholdt med den umiddelbare kvalitetsforskel på de to hold, så ligner et 1-tallet et fint spil til odds 1,70 uden at det dog indbyder til at slagte sparegrisen.

Hvad spiller du på i dag? Del dine tip i kommentarfeltet under artiklen eller i vores Facebook-gruppe.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere