Underholdning i Donetsk

Shakhtar Donetsk og Dortmund kan levere mål i aftenens kamp i Ukraine

Robert Lewandowski scorer mod Leverkusen. Polakken har nu scoret i de to seneste kampe og bliver et vigtigt våben for Dortmund i aften. (Foto: AP/Frank Augstein)
Robert Lewandowski scorer mod Leverkusen. Polakken har nu scoret i de to seneste kampe og bliver et vigtigt våben for Dortmund i aften. (Foto: AP/Frank Augstein)

Spilforslag Der har været skrevet meget om aftenens storkamp mellem Real Madrid og Manchester United, hvor mange forventer underholdning og mål. Det kan også sagtens blive sådan, men odds på mange mål er simpelthen ikke interessante nok.

Der er for meget kyniker i Real Madrid-træner Jose Mourinho til at man bare kan kalkulere med, at spanierne satser på en storoffensiv. Hjemmebane eller ej.

I det hele taget er det en temmelig giftig affære at skulle stikke ud i dag. Programmet er meget beskedent, og måske handler det mest af alt om at finde noget, der med en lille indsats, kan give ekstra spænding til kampen eller i bedste fald afvente kampstart og så spille live. Så vil man også have fået et bedre indtryk af, hvilke taktiske overvejelser Mourinho har gjort sig.

Skal der stikkes ud på kampen på forhånd, så bliver buddet herfra spil på begge hold til at score.

Det kunne også være buddet til kampen mellem Shakhtar Donetsk og Dortmund. Vi går dog skridtet lidt videre og satser på over 2,5 mål.

Læs også:

Se også: Aftenens bedste Champions League-spil

Ukrainerne skal formentligt bruge en sejr, hvis de skal gøre sig forhåbninger om at gå videre, men må være rustne oven på en længere pause i den hjemlige liga, mens Dortmund adskillige gange har demonstreret offensive kvaliteter, men også svaghedstegn i defensiven.

Senest med 1-4 hjemme mod Hamburger SV i Bundesligaen. Forinden blev det 3-0 over Nürnberg og 3-2 over Leverkusen. I praksis er man nok nummer to i Bundesligaen, men altså slet ikke i stand til at mønstre en defensiv, der er på nær samme niveau som topholdet Bayern München. Der er lukket 26 mål ind i 21 kampe, og det er egentligt ganske slående, at holdets kampe mod andre hold i den øverste del af tabellen har budt på 3,8 mål i snit.

Der manglede heller ikke mål i Dortmunds kampe i Champions League, og i særdeleshed på udebane, hvor man har fået lidt mere plads at boltre sig på. Det blev 1-1 ude mod Manchester City i en kamp, der havde chancer til væsentligt flere og derefter 2-2 mod Real Madrid og 4-1 over Ajax.

Svære steder at score mål, men offensivt er der mange strenge at spille på, og det kan også hjælpe til med at skaffe de nødvendige tre træffere i kampen i aften.

LIVE: Følg kampen direkte på ekstrabladet.dk

Shakhtar Donetsk scorede ikke i den sidste gruppekamp mod Juventus, men det opgør bar også præg af, at ukrainerne var videre. Inden da var mål ikke en mangelvare. Blandt andet med 2-1 hjemme over Chelsea og 5-2 ude over FC Nordsjælland.

I mangel på rigtig kamptræning har Shakhtar spillet mange træningskampe, hvor det også er blevet til scoringer. Blandt andet 3-1 over Zenit St. Petersburg og 2-0 over CSKA Moskva. To hold, der godt nok også er vinterpauseramt, men hvor i hvert fald førstnævnte må forventes oppe i omdrejninger, da de skal spille Europa League i morgen.

Mandskabsmæssigt er det værd at notere de defensive fravær hos begge hold. Shakhtar Donetsk er uden stamspilleren Olexander Kucher (forsvar) på grund af karantæne, mens der er usikkerhed om Jaroslav Rakitskiy (forsvar) og Tomas Hübschman (midtbane), der huserer på den defensive midtbane. Et afbud fra førstnævnte vil virkelig kunne gøre ondt på hjemmeholdet, for så står man i praksis uden den foretrukne konstellation i midterforsvaret.

Hos Dortmund er der meget fokus på Marcel Schmelzer (forsvar), der er småskadet og ikke har kunnet træne ordentligt med op til kampen. Han stod også over i weekenden, hvor han i den grad var savnet. Spiller han heller ikke i aften, så efterlader det et stort problem i tyskernes venstre forsvarsside.

Længere fremme på banen må både Kevin Grosskreutz (midtbane/angreb) og Ilkay Gündogan (midtbane) stå over grundet skader. Det kan koste noget fremad banen.

Hvad spiller du på i dag? Del dine tip i kommentarfeltet under artiklen eller i vores Facebook-gruppe.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere