De kan overraske igen

Pacos de Ferreira er sæsonens overraskelse i Portugal og kan også drille Braga i aften

Pacos de Ferreira-keeper Cassio har haft en fin sæson, og været med til at sikre en ualmindelig stærk defensiv, der også kan frustrere Braga i aften. (Foto: AP/Paulo Duarte)
Pacos de Ferreira-keeper Cassio har haft en fin sæson, og været med til at sikre en ualmindelig stærk defensiv, der også kan frustrere Braga i aften. (Foto: AP/Paulo Duarte)

Spilforslag Det er ganske imponerende, hvad Pacos de Ferreira har gang i. Efter flere sæsoner som midterhold er klubben nu seriøs bejler til den tredjeplads, der giver plads i kvalifikationen til Champions League.

En stor del af æren tilfalder Paulo Alexandre Rodrigues Fonseca. Den unge træner er i gang med sit første job på dette niveau og tippes her efter mindre end en sæson til et job i en af de større klubber.

I særdeleshed Braga, der er dagens modstander.

Der er således voksende utilfreds med Braga-træner José Peseiro, der har haft nogenlunde lige så lang tid i sit job, men ikke helt har levet op til forventningerne. En sidsteplads i Champions League-gruppespillet betød exit fra Europa, og inden for den seneste måned er klubben også sendt ud af den portugisiske pokalturnering og røget ud af top-tre i tabellen.

Fansene er ikke begejstrede og rygter vil vide, at klubledelsen også er begyndt at overveje om der skal et trænerskifte til. Med Fonseca som en varm kandidat, hvis man skal tro blandt andet avisen A Bola.

Det føjer ekstra interesse til et opgør, der også kan give et klart signal om, hvorvidt Braga stadig hører til i top-tre eller for alvor er ved at tabe terræn til Pacos de Ferreira.

Bookmakerne holder Braga som klare favoritter, hvilket måske nok er forståeligt, når man ser på holdets resultater på hjemmebane (6-1-2). Til gengæld har spillet i de seneste kampe ikke været overbevisende, og Pacos de Ferreira kan vise sig nok så svære at knække.

Gæsterne har kun tabt to kampe i sæsonen. Henholdsvis til Benfica (1-2) på hjemmebane og FC Porto (0-2) på udebane. To mandskaber, der har vist sig i særklasse i denne sæson. Nullet er holdt i seks af de seneste syv udekampe i ligaen, hvor undtagelsen var kampen mod FC Porto, der i øvrigt ikke fik skabt ret mange chancer.

Nu er Braga et hold, der spiller med en stor risiko og ganske offensivt, så det kan naturligvis gå galt for Pacos de Ferreira i aften, men baseret på gæsterne yderst stabile defensiv, så er det ikke selvskrevent.

Derfor tester vi her en garderet udesejr, hvor vi vinder ved uafgjort og udesejr, og får indsatsen retur, hvis Braga vinder med præcist ét mål.

Læs:

Se også: Sådan fungerer Asian Handicap

Braga måtte sige farvel til stamspilleren Beto (mål), der er sendt til Sevilla, hvilket kan undre. Ind til videre betyder det, at aldrende Quim (mål) er tilbage i målet. Det ligner en svækkelse og Braga lukkede da også tre mål ind mod Beira-Mar i sidste weekend, hvor Quim fik sit comeback.

Maximilian Haas (forsvar), der startede 2013 som foretrukken i det centrale forsvar, er ikke med, og det samme gælder stamspillerne Douglao (forsvar), Ruben Amorim (forsvar/midtbane), Ruben Micael (midtbane) samt de solide garderinger Nuno André Coelho (forsvar) og Djamal Mahamat (midtbane).

Det er i særdeleshed defensiven, der er ramt, hvilket måske også var forklaringen på, at det gik galt mod Beira-Mar sidst. I sidste ende var man faktisk ikke uheldig med at få det ene point med hjem.

Pacos de Ferreira hører ikke til de mest scorende, hvilket skyldes det defensive udgangspunkt, men man har trods alt stadig scoret mere ude end hjemme i denne sæson. Der er således næppe råd til at fremvise samme sløsede forsvarsarbejde en gang til fra Bragas side.

LIVE: Følg kampen direkte på ekstrabladet.dk

Pacos de Ferreira gav endnu engang ikke ret meget væk, da de havde besøg af Estoril senest og vandt 1-0. Dermed slap man i hvert fald i første omgang skadesfrit fra tabet af venstreback Antunes til Malaga.

Set i lyset af rygterne om interesse for flere andre af holdets profiler, så var det dog eneste nævneværdige exit i januars transfervindue og det demonstrerer nok meget godt, hvor meget der satses på succes i denne sæson. Flere andre af holdets profiler var således rygtet væk.

Til dagens kamp mangler André Leao (midtbane) på den defensive midtbane på grund af karantæne, hvilket er lidt en streg i regningen. Rutinerede Filipe Anunciacao (midtbane) er dog en ikke helt ukvalificeret afløser. Vigtige Vitor (midtbane) er tilbage efter endt karantæne.

Pacos de Ferreira vandt det omvendte opgør med 2-0, og har tidligere vist, at de kan drille Braga, der kun har vundet én af de seneste seks indbyrdes kampe.

Hvad spiller du på i dag? Del dine tip i kommentarfeltet under artiklen eller i vores Facebook-gruppe.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere