Få mål i Swansea

Både Swansea og QPR har fået strammet defensiven, og det kan udløse få mål i eftermiddagens opgør

Swanseas defensiv har gjort det glimrende i de seneste kampe, og kan hjælpe til endnu en målfattig kamp i eftermiddag. (Foto: AP/Alastair Grant)
Swanseas defensiv har gjort det glimrende i de seneste kampe, og kan hjælpe til endnu en målfattig kamp i eftermiddag. (Foto: AP/Alastair Grant)

Spilforslag Der har været sagt og skrevet meget om Swansea i denne sæson, hvilket naturligvis kan tilskrives det danske islæt på bænken, men også den sportslige succes for det walisiske mandskab.

Om 14 dage venter sæsonens største kamp med ligapokalfinale på Wembley, og med den aktuelle placering i tabellen, så forstår man, hvorfor det efterhånden har fuldt fokus fra Michael Laudrup og hans tropper. Ikke at man af den grund sælger ud i ligaen, men der har manglet lidt af den skarphed, der var tidligere på sæsonen. 0-0 mod Sunderland og 0-1 mod West Ham i de seneste to kampe er ikke ligefrem prangende, og spørgsmålet er så, hvad der venter i eftermiddagens kamp mod Queens Park Rangers.

Gæsterne ligger sidst i tabellen, men vejrer morgenluft efter nu fem kampe i træk uden nederlag. Harry Redknapp tiltrådte som manager i slutningen af november og gik i gang med at arbejde med holdets defensiv. Det har givet væsentligt flere point på kontoen, hvor man dog ind til videre har spillet lige vel mange kampe uafgjort.

På et tidspunkt skal der sejre ind, hvis overlevelsen skal sikres, men det betyder næppe at Redknapp ofrer den defensiv, der er gået hen og blevet yderst velfungerende. Bare ét mål er lukket ind i fem kampe siden årsskiftet. At man så modsat selv kun har scoret to gange selv understreger, hvor QPR fortsat har udfordringer.

I praksis er dette altså et opgør mellem to hold, der begge har lukket fint af i defensiven i de seneste kampe, og samtidig ikke scoret ret mange mål selv. Så ligger det ikke langt væk at tippe en ny målfattig kamp i eftermiddag.

Læs også spilforslaget:

Se også: Dyb krise i Droylsden

QPR valgte i januar at styrke defensiven yderligere med køb af Chris Samba (forsvar) fra Anzhi. Han fik en imponerende debut sidst og ligner et klart plus i det centrale forsvar. Offensivt er Loic Remy (angreb) kommet til fra Marseille, hvilket ligner en fin forstærkning. Ind til videre har han scoret én gang i to kampe, hvilket må betegnes som godkendt, når man ser på, hvor få chancer man trods alt har skabt i de to kampe.

Han sad uden for sidst på grund af en skade og er meget tvivlsom til eftermiddagens kamp. Står han over, så hjælper det selvsagt også på spil på under 2,5 mål. Afløseren Jamie Mackie har i hvert fald ikke været synderlig skarp i denne sæson, og alternativet Bobby Zamora (angreb) er først lige ved at komme op i omdrejninger efter sin skadespause.

Nedum Onuoha (forsvar), der har fået mere spilletid efter Redknapp kom til, stod over sidst, men nærmer sig også comeback. Han kommer dog næppe i aktion allerede i dag. Det samme gælder Junior Hoilett (angreb).

Ude sidder med sikkerhed stamspilleren Samba Diakite (midtbane), der spiller Africa Cup of Nations samt Andy Johnson (angreb), der er skadet

LIVE: Følg kampen direkte på ekstrabladet.dk

Michael Laudrup har få hovedbrud. Siden sidst er der usikkerhed om stamspilleren Leon Britton (midtbane), der har ankelproblemer. Med en kamp mod Liverpool i næste weekend og pokalfinale ugen efter, så bliver der næppe taget chancer med midtbanespilleren og han må formentligt vige pladsen for Sung-Yong Ki (midtbane).

Neil Taylor (forsvar), Darnel Situ (forsvar) og Kemy Agustien (midtbane) mangler fortsat, mens Michel Vorm (mål) tæt på comeback.

Swansea vandt den omvendte kamp med 5-0, men meget er sket sidenhen. QPR har skiftet manager og fået væsentligt mere styr på defensiven, mens Swansea ikke længere har det samme overraskelsesmoment på sin side. Redknapp vil i sit taktiske oplæg være yderst opmærksom på Swanseas evne til hurtige omstillinger, så man ikke løber ind i en åben kniv igen.

Hvad spiller du på i dag? Del dine tip i kommentarfeltet under artiklen eller i vores Facebook-gruppe.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere