Det her lugter ikke af mål

Aalen er specialister i at lukke af og savner sin topscorer, mens Eintracht Braunschweig ligeledes stiller med en svækket offensiv

Det er svært at se, hvorfor det nødvendigvis skal blive målrigt, når topholdet Braunschweig tager imod Aalen i 2. Bundesliga i aften. (Arkivfoto: AP/Alvaro Barrientos)
Det er svært at se, hvorfor det nødvendigvis skal blive målrigt, når topholdet Braunschweig tager imod Aalen i 2. Bundesliga i aften. (Arkivfoto: AP/Alvaro Barrientos)

Spilforslag Eintracht Braunschweig har været i særklasse i 2. Bundesliga, og ligner i den grad en oprykker. I egen hule har man været nærmest urørlig, og så bør det vel også blive til sejr over Aalen i aften?

Gæsterne er trods alt et hold, der fortsat snakker mere om at undgå nedrykning end oprykning, selvom man indtager en sjetteplads.

Helt så ligetil er det dog ikke.

Betingelserne i aften er således ikke til en kamp, der lugter af ren nedsabling. Gæsterne har vist sig som et af de mest kompakte mandskaber overhovedet. Udgangspunktet er en solid defensiv og kontrastød. Ind til videre betyder det, at intet hold har lukket så få mål ind på udebane som Aalen.

Kan den defensiv så også stå distancen mod rækkens mest scorende hjemmehold? Under normale omstændigheder ville svaret være nej, for Braunschweig har virkelig været overbevisende - både offensivt og defensivt.

I aften er man så bare i den situation, at to nøglespillere i offensiven står over, og så bliver det måske ikke helt så nemt alligevel.

Topscorer Domi Kumbela (angreb) afsoner karantæne, mens klubbens næstmest scorende, Dennis Kruppke (midtbane/angreb), er ude med en skade. De to har sammen stået for mere end halvdelen af Braunschweigs mål i denne sæson.

Offensivt er det heller ikke et plus, at man fortsat er uden Kevin Kratz (midtbane). Han havde fem assists i ti kampe inden han blev skadet i oktober.

Defensivt er man fortsat uden stamspilleren Marcel Correia (forsvar).

LIVE: Følg kampen direkte på ekstrabladet.dk

For Aalen handler det som nævnt om at klare skærene i 2. Bundesliga, og det skal ske ved at undgå nederlag. Defensiven er kompakt og har kun lukket 18 mål ind i 20 kampe. Det rakte ikke til point på udebane mod Hertha (0-2), men til sejr ude over Kaiserslautern (1-0) og uafgjort ude mod Union Berlin (0-0). Det er de tre hold, der lige nu ligger to, tre og fire i tabellen.

Alle tre kampe gik under 2,5 mål, og det kunne godt gå samme vej i aften, når Braunschweig nu rent faktisk stiller uden de to mest scorende spillere.

Gæsterne savner stamspilleren Benjamin Hübner (forsvar), hvilket trækker ned, men holdkammeraterne klarede 0-0 ude mod Union Berlin og Dynamo Dresden uden ham på banen. Ude sidder også topscorer Martin Dausch (offensiv midtbane), hvilket selvsagt er helt fint for spil på under 2,5 mål.

Hvad spiller du på i dag? Del dine tip i kommentarfeltet under artiklen eller i vores Facebook-gruppe.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere