Pindsvinene fester på Mallorca

Øboerne er ikke ligefrem sprudlende og aftenens modstander leverer målfattige udekampe på stribe

Javier Saviola og holdkammeraterne i Malaga sprudler ikke ligefrem på udebane, og det kan udløse en ny målffatig kamp på Mallorca i aften. (Foto: AP/Sergio Torres)
Javier Saviola og holdkammeraterne i Malaga sprudler ikke ligefrem på udebane, og det kan udløse en ny målffatig kamp på Mallorca i aften. (Foto: AP/Sergio Torres)

Spilforslag Det er top mod bund, når Mallorca tager imod Malaga i søndagens sene kamp i La Primera, og så skulle det jo ligger til sejr til Malaga. Sådan behøver det dog ikke nødvendigvis gå, for Malaga har ikke overbevist på udebane. Til gengæld kan det snildt gå hen og blive målfattigt og det fortjener i hvert fald et forsigtigt udstik.

Mallorca har kun scoret ti mål i ni hjemmekampe i ligaen, og med to mål i de seneste fem - inklusiv pokalkampe - så er det ikke fordi, at der umiddelbart er tegn på bedring. Samlet set har hjemmekampene budt på 2,77 mål, hvilket er over linien på 2,5 mål, men ser man lige bort fra kampene mod Barcelona (2-4) og Real Madrid (0-5), så lander man på to mål i snit.

Malaga agerer ikke på samme niveau som de førnævnte, og da slet ikke på udebane, hvor målscoren hedder 5-4 efter ni kampe. Det er ret uhørt for et hold, der ligger nummer fem i La Primera efter 20 spillerunder.

Heller ikke for gæsterne indikerer de seneste kampe, at der er optræk til pludselig forløsning foran modstandernes mål. Siden årsskiftet er det blevet 0-1 ude mod Deportivo, der ligger sidst, efterfulgt at 1-3 hjemme mod FC Barcelona og 1-1 hjemme mod Celta Vigo, der også roder rundt i tabellens tunge ende.

Man kan argumentere, at Mallorcas seneste kampe har været målrige, men det var på udebane, og det er en ganske væsentlig faktor at tage med, når der er tale om øboerne. Malaga har også leveret et par målrige kampe, men det var i pokalturneringen mod Barcelona, der var en helt anden opgave end den, der venter i aften.

LIVE: Følg kampen direkte på ekstrabladet.dk

Mandskabsmæssigt er det i særdeleshed værd at notere, at Malaga har usikkerhed om Isco (midtbane), der er omdrejningspunkt på den offensive midtbane, og manden, der har noteret flest afslutninger for Malaga i denne sæson - næstflest inden for rammen. Han døjer med ankelproblemer og er derfor på skånekost. Han er med i truppen til i dag, men om han starter inde er en anden sag. Starter han ude vil det selvsagt være fint for dette spil. Defensivt er der comeback til stamspilleren Ignacio Monreal (forsvar) efter at han stod over med karantæne i midtugens returkamp mod FC Barcelona.

Diego Lugano (forsvar) og Lucas Piazon (angreb), der er hentet ind på leje fra henholdsvis PSG og Chelsea, er med i truppen og kan debutere i ligasammenhæng. Sidstnævnte fik sine første minutter for klubben, da han kom ind fra bænken i slutningen af pokalkampen mod FC Barcelona i torsdags.

Hos Mallorca mangler nyerhvervede Antonio Luna (forsvar/midtbane) grundet karantæne, hvilket dog nok mest koster fremad banen, da han har været benyttet på venstrekanten. Defensiven styrkes af comeback til Pedro Bigas (forsvar), der glider ind på pladsen som venstre back. Rutinerede Antonio Lopez Guerrero (forsvar) nærmer sig comeback, men nåede ikke at blive klar.

Værst er det, at førstekeeper Dudu Aouate (mål) er blevet skadet. Afløseren bliver Ruben Mino (mål), der blev hentet til fra Barcelonas reservehold i sommerpausen. Det kan naturligvis ende med at punktere dette spil, men det kræver så også, at Malaga vælger en væsentlig mere offensiv taktik end tilfældet generelt har været i udekampene i denne sæson.

Offensivt er det for dette spil også værd at notere, at Mallorca har usikkerhed om stamspillerene Michael Pereira (midtbane) og Emilio Nsue (midtbane/angreb). Duoen er med i truppen, men starter ikke nødvendigvis inde.

Samlet set er Malaga det hold i La Primera, der har i snit har leveret færrest målrige kampe mod hold fra den nederste del af tabellen. 11 kampe har budt på 14 mål. Mallorca har vist, at de kan gå defensivt ned, men det har enten været mod FC Barcelona og Real Madrid eller været på udebane. Hjemme har det været langt mere overbevisende.

Set over de seneste 12 måneder er der kun tre hold, der har formået at score mere end et mål mod Mallorca på Mallorca. Ud over Real Madrid og Barcelona er det Granada, der vandt 2-1 i oktober. Der stod dog 0-0 ind til Mallorca fik Emilie Nsue vist ud efter 65 minutter.

Da Malaga og Mallorca mødtes i Malaga tidligere på sæsonen sluttede det 1-1. De seneste tre kampe mellem de to spillet på Mallorca har budt på under 2,5 mål.

Ud over spil på under 2,5 mål til odds 1,75 kan man også prøve spil på Malaga (AH0), hvor indsatsen kommer retur ved uafgjort. Odds 1,88 synes lige i overkanten i lyset af Mallorcas aktuelle formkrise med bare én sejr i de seneste 15 kampe. Det garderede 2-tal synes i særdeleshed fint betalt, hvis Isco bliver klarmeldt.

Hvad spiller du på i dag? Del dine tip i kommentarfeltet under artiklen eller i vores Facebook-gruppe.

0 kommentarer
Vis kommentarer