Amputerede newzealændere

Wellington Phoenix må skifte ud på seks pladser på grund af weekendens kampe i VM-kvalifikationen

Jeremy Brockie (forrest) er en af i alt seks syv spillere, som Wellington Phoenix må klare sig uden i weekendens kamp på grund af kampe i VM-kvalifikationen. (Foto: AP/Anja Niedringhaus)
Jeremy Brockie (forrest) er en af i alt seks syv spillere, som Wellington Phoenix må klare sig uden i weekendens kamp på grund af kampe i VM-kvalifikationen. (Foto: AP/Anja Niedringhaus)

Spilforslag Man skal altid være lidt varsom med at stikke for tidligt ud på fodboldkampe, men odds falder så hurtigt, at der vist ikke er grund til at sidde på hænderne her.

Forklaringen skal findes i New Zealands VM-kvalifikationskamp mod Tahiti på lørdag. Landsholdstruppen rummer således seks spillere fra Wellington Phoenix, der derfor er voldsomt amputeret til udekampen mod Melbourne Heart.

Væk er både første- og andenkeeper Mark Paston og Glen Moss samt Tony Lochhead (forsvar), Ben Sigmund (forsvar), Leo Bertos (forsvar/midtbane) og Jeremy Brockie (angreb).

Det er i sig selv et mærkbart tab. Det bliver kun endnu værre af, at også nyerhvervede Benjamin Totori (angreb) er væk, da han skal spille for Solomonøerne.

Oven i trækker stamspillerne Vince Lia (midtbane) og Dani Sanchez (midtbane) samt reserverne Jimmy Downey (midtbane) og Mirjan Pavlovic (angreb) med skader. Nyerhvervelsen Lucas Pantelis (midtbane) har også problemer, hvilket synes at skulle koste spilletid i weekenden.

På bænken kommer man oven i købet til at mangle træner Ricki Herbert, da han også er newzealandsk landstræner og derfor rejst med landsholdet.

Samlet en stor test af bredden for gæsterne, og Melbourne Heart skal naturligvis stå med gode muligheder for at vinde.

LIVE: Følg kampen direkte på ekstrabladet.dk

Hjemmeholdet skuffede på eget græs i sidste sæson (5-5-4), men har op til den nye sæson både skiftet træneren ud og roteret i førsteholdstruppen. Væk er de unge talenter Curtis Good (forsvar), Brendan Hamill (forsvar), Eli Babalj (angreb), der alle spillede centrale roller i sidste sæson og de har fået følgeskab ud af flere holdkammerater, der fik mere eller mindre spilletid.

Ind er kommet mere rutine, hvor der på forhånd er særligt store forventninger til den tidligere australske landsholdsspiller Ricardo Garcia (midtbane), der rykkede til West Ham som 15-årig i 1997 og siden nåede kampe for både West Ham, Colchester og senest Hull.

Udskiftningerne på og uden for banen efterlader en del spørgsmålstegn om holdets niveau, men man gjorde det nu glimrende i premieren mod lokalrivalerne fra Melbourne Victory (2-1).

Eneste mandskabsmæssigte hovedbrud skulle være Patrick Gerhardt (forsvar), der er småskadet, og næppe spiller.

Wellington Phoenix var også stærke i deres premierekamp, men skal skifte seks mand ud i startopstillingen, her under på målmandsposten, hvor reservekeeperen heller ikke er til rådighed. Hvad angår målmandsposten, så bliver det akademi-spilleren Scott Basalaj, der ventes at få handskerne.

Han bliver så langt fra den eneste spiller fra klubbens talenthold, der skal med. Der ventes at blive fyldt op med yderligere to-tre stykker.

Der er naturligvis mulighed for, at Wellington Phoenix får klarmeldt skadede spillere, og at hjemmeholdet render ind egne problemer, men under de givne omstændigheder står odds 1,73 næppe til kampstart.

Gratis konkurrence:

Se også: Vind en NFL-rejse til London

Hvad spiller du på i dag? Del dine tip i kommentarfeltet under artiklen eller i vores Facebook-gruppe.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Steffan Kærulf Frandsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen