Esbjerg kan overraske igen

FC Nordsjælland er gjort til alt for store favoritter i aftenens kamp i Superligaen

Esbjergs oprykkere har fundet melodien og kommer igen i ilden som undertippet i aften. Chancerne for point er dog væsentligt større end odds tilsiger. (Foto: Anders Brohus/Polfoto)
Esbjergs oprykkere har fundet melodien og kommer igen i ilden som undertippet i aften. Chancerne for point er dog væsentligt større end odds tilsiger. (Foto: Anders Brohus/Polfoto)

Spilforslag Ikke ligefrem en fredag, der indbyder til storspil, og man kan sagtens forsvare at holde sig på måtten til weekendens langt mere attraktive udbud.

Skal der så alligevel stikkes ud, så kunne det være en lille skilling på point til Esbjerg.

Man skal ikke mange uger tilbage, før aftenens opgør ville have haft FC Nordsjælland som væsentligt større favoritter. I en yderst jævnbyrdig Superliga har Esbjerg dog for alvor stemplet ind, mens FC Nordsjælland har vist, at de ikke er usårlige. Heller ikke hjemme på kunstgræsset i Farum.

I praksis har de forsvarende danske mestre ikke vundet en kamp i ordinær spilletid siden efterårets start 1. september. Det er fem kampe, hvor man godt nok har mødt overmagten i Shakhtar Donetsk, men også krydset klinger med Svebølle, der først blev overvundet i forlænget spilletid.

Læs ogsågolftippet:

Se også: Superduo sætter USA på plads

Nu er det farligt at undervurdere FC Nordsjælland, der hverken går på kompromis med spillestil eller lader sig slå ud af den magre pointhøst, men det giver selvsagt lidt mere tro på, at Esbjerg rent faktisk kan få noget med hjem.

Vestjyderne fik en tung start på sæsonen, hvor man spillemæssigt gjorde det fint, men pointene udeblev. Nu peger pilen den rigtige vej. Selvom der stadig er noget at arbejde med rent spillemæssigt, så aftvinger 3-0 over OB og senest 2-0 over AaB en vis respekt. Specielt i sidstnævnte fik man demonstreret, at der er store kvaliteter i det hurtige omstillingsspil med en veloplagt Martin Braithwaite foran modstanderens mål.

Sammen med en stærk Lukas Hradecky var det afgørende i Aalborg, og det kan de også blive i Farum i aften.

LIVE: Følg kampen direkte på ekstrabladet.dk

FC Nordsjælland synes at have mistet lidt skarphed i front, og som spilstyrende er man sårbare over for kontraer.

Mandskabsmæssigt er der få problemer i de to lejre. FC Nordsjælland er igen uden Rawez Lawan (angreb), der dog kun har fået beskedent med spilletid i forvejen, mens Esbjerg stadig er uden langtidsskadede Davidson Drobo-Ampem (forsvar).

Selvom det ikke skal tillægges stor værdi, så har FC Nordsjælland en kamp mod Chelsea i den kommende uge, hvilket nok har fyldt mere i hovedet på spillerne end aftenens dyst mod Esbjerg. Mandskabsmæssigt betyder det dog ikke, at nordsjællænderne sparer ressourcer i aften.

Man kan derfor heller ikke pille ved FC Nordsjællands favoritværdighed, men den er trods alt ikke større end at Esbjerg rent faktisk kan få point med sig hjem, og mulighederne synes i hvert fald større end odds tilsiger.

Hvad spiller du på i dag? Del dine tip i kommentarfeltet under artiklen eller i vores Facebook-gruppe.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen