Braunschweig har momentum

Topholdet i 2. Bundesliga kan fortsætte succesen med sejr over Jahn Regensburg

Topholdet i 2. Bundesliga, Eintracht Braunschweig, kan fortsætte opturen i eftermiddag med sejr over Jahn Regensburg. (Modelfoto: Colourbox)
Topholdet i 2. Bundesliga, Eintracht Braunschweig, kan fortsætte opturen i eftermiddag med sejr over Jahn Regensburg. (Modelfoto: Colourbox)

Spilforslag Alt for mange pointdelinger i foråret endte med at koste Eintracht Braunschweig dyrt i kampen om oprykning fra 2. bundesliga.

Til gengæld knækkede det tilsyneladende ikke holdet mere end at man nu har lagt sig i spidsen for rækken efter fire spillerunder af den nye sæson. Fire kampe med fire sejre er svært at gøre meget bedre, og det kan snildt blive til nummer fem i eftermiddag.

Gæsterne fra Jahn Regensburg har kun slået bundproppen Duisburg siden oprykningen fra 3. Bundesliga, hvor man i øvrigt måtte igennem playoff, da det 'blot' blev til en tredjeplads.

På trods af succesen, så blev man hårdt ramt af spillerafgange i sommerpausen, hvor en håndfuld bærende kræfter rejste. Blandt andre Ronny Philp (forsvar), og de to mest scorende spillere i Michael Klauss (midtbane) og Tobias Schweinsteiger (angreb), der nu er genforenet med lillebror Bastian Schweinsteiger i Bayern München. Dog er angriberen tilknyttet reserveholdet i storklubben. Tredjemest scorende spiller i sidste sæson, Thomas Kurz (angreb), er i øvrigt langtidsskadet.

Det har efterladt nogle store huller hos Jahn Regensburg, der derfor var ganske aktive på transfermarkedet. Der blev dog primært satset på transferfrie spillere og lejesvende. Det betyder, at der ikke er handlet på øverste hylde. Helt åbenlyst er manglen på målscorere.

Læs også spilforslaget:

Se også: Hun møder overmagten i dag

Ind til videre er nyerhvervelsen Francky Sembolo (angreb), der spillede i regionalligaen i sidste sæson, og Christian Rahn (forsvar), der er kommet til fra Greuther Fürths reservehold, de eneste, der har scoret.

På plussiden synes defensiven at stå fint, selvom man altså kun holdt nullet mod Duisburg. Der er da heller ikke sket store ændringer i defensiven i sommerpausen, hvor imod der er kommet flere nye folk til længere fremme på banen, I alt har fem nye bidt sig fast i startoptillingen.

Spørgsmålet er så om en defensiv, der kun evnede at holde nullet i to kampe i forårets kampe i 3. Bundesliga, også er langtidsholdbar i 2. Bundesliga. Den skal nok blive testet i dag. I særdeleshed, når man savner den karantæneramte stamspiller Philipp Ziereis (forsvar).

LIVE: Følg kampen direkte på ekstrabladet.dk

Seks spillere er allerede kommet på tavlen hos hjemmeholdet i de fire første spillerunder. Netop målscoringen var et problem i sidste sæson, og den nye bomber til angrebet dukkede ikke umiddelbart op i sommerpausen.

Lige inden transfervinduet lukkede blev den kinesiske landsholdsspiller Chengdong Zhang (angreb) hentet ind på leje fra portugisiske Beira-Mar. Han har endnu sin debut til gode, og starter næppe inde her. Med 3-0 over Aalen sidst, så ligger det ikke i kortene med store rokeringer hos hjemmeholdet.

Gæsternes defensiv har ikke kollapset fuldstændigt, så vi undlader at satse på en hjemmesejr på mindst to mål. I stedet bliver den rene hjemmesejr, selvom odds er beskedent.

Hvad spiller du på i dag? Del dine tip i kommentarfeltet under artiklen eller i vores Facebook-gruppe.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen