Tyrkisk delight i Istanbul

Tyrkiet kan både besejre og holde nullet, når Estland kommer på besøg i aften

Spilforslag At Tyrkiet indledte VM-kvalifikationen med et nederlag på udebane mod Holland overraskede næppe ret mange, men oven på 0-2 nederlaget ærgrer mange tyrkere sig over udfaldet. Man var således langt bedre med end som så, og havde i perioder et usikkert hollandsk forsvar slemt på hælene.

I sidste ende noterede tyrkerne flere afslutninger på mål end hjemmeholdet, men altså uden point.

Det skal der rettes op på i aften, og det mod en modstander, der på ingen måde har Hollands kvaliteter.

Estland åbnede VM-kvalifikationen med et 0-2 nederlag på hjemmebane til Rumænien. Kampen blev afviklet fuldstændigt på rumænernes præmisser og esterne noterede kun én afslutning undervejs. Der sættes fortsat lid til veteranen Andres Oper, der har rundet 34 år og ikke ligefrem scorer mål på samlebånd. Hans makker er talentet Henrik Ojamaa, der spiller for skotske Motherwell. En kommende profil hos Estland, men en angriber, der ikke har scoret i en betydende kamp siden april.

LIVE: Følg kampen direkte på ekstrabladet.dk

Esterne klarede sig til playoff i EM-kvalifikationen og skal på den baggrund ikke undervurderes. Det er dog ikke lige nu et landshold helt på niveauet fra sidste år. Siden den kiksede EM-kvalifikation er det blevet 1-3 mod Kroatien, 0-4 mod Frankrig og 0-4 mod Ukraine.

Pilen synes at pege nedad, mens den ser ud til at gøre det modsatte hos Tyrkiet, der under alle omstændigheder skal regnes som en magtfaktor i egen hule. Set over de seneste to kvalifikationsturneringer er facit 7-1-3 på hjemmebanen, hvor nederlagene er kommet til Tyskland, Kroatien og Spanien.

Læs også spilforslaget:

Se også: Få mål på Wembley

Landstræner Abdullah Avci, der kom til oven på tyrkernes kiksede EM-kvalifikation, har haft gang i en foryngelseskur, der blandt andet har givet plads til nye folk i defensiven. Det har kostet undervejs i 2012, men er blevet gradvist bedre og netop mod et ultradefensivt estisk mandskab næppe et stort problem.

Offensiven sukker stadig efter en bomber, hvor Umut Bulut (angreb) Burak Yilmaz (angreb) vel er det tætteste man lige nu kommer på potentielle matchvindere.

Odds på det rene 1-tal ligger så lavt, at det måske mest af alt bejler til et kombinationsspil. Til gengæld fremstår odds på Tyrkiet til at vinde til nul noget i overkanten, og værd et forsigtigt udstik. Hvis esterne ikke leverer mere end de gjorde mod Rumænien, hvor de var på hjemmebane, så bliver det en lang aften i Istanbul.

Hvad spiller du på i dag? Del dine tip i kommentarfeltet under artiklen eller i vores Facebook-gruppe.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Mest læste i sport
Seneste i sport
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen