Monaco rykker videre

Drømmen om oprykning lever videre med sejr over Clermont i aften

Den russiske rigmand Dmitry Rybolovlev har skudt et stort millionbeløb i Monaco, og det kan udløse en oprykning allerede til sommer. (FOto: AP/Lionel Cironneau)
Den russiske rigmand Dmitry Rybolovlev har skudt et stort millionbeløb i Monaco, og det kan udløse en oprykning allerede til sommer. (FOto: AP/Lionel Cironneau)

Spilforslag Monaco har været et af de faste holdepunkter - med stor succes - gennem foråret. I aften venter en af de rigtigt store styrkeprøver, der en gang for alle kan afgøre om den sydfranske storklubs genfødsel virkelig skal ende med den oprykning, der virkede helt urealistisk for et halvt år siden.

Monaco fik hen over julen opbakning fra en russisk rigmand, hvilket blev konverteret til massive spillerkøb i januar. Det har i den grad kunnet ses på banen og på resultaterne. Fra bundprop til nummer otte og fortsat inde i billedet til den direkte oprykning.

I det spil er sæsonens resterende kampe at regne for nøgleopgør. Blandt andet fordi man møder fire hold, der også bejler til oprykning.

Læs også spilforslaget:

Se også: Willem II nupper femtepladsen

Det første er i aften, hvor modstanderen er Clermont, der dog slet ikke har haft samme momentum i 2012 som Monaco. Faktisk er topplaceringen i høj grad grundlagt på resultaterne i efteråret. Bare tre sejre i 15 forsøg er det blevet til siden årsskiftet. Facit er 3-7-5.

Ser man isoleret på de seneste ti er facit 1-7-2, hvilket viser, at man trods alt heller ikke er så nemme at besejre. Derfor får Monaco det heller ikke nødvendigvis nemt i aften.

Gæsternes 8-2-0 i de seneste ti understreger dog, at der er noget at skyde med. Vi garderer alligevel med Asian Handicap 0, hvor indskuddet kommer retur ved uafgjort.

LIVE: Følg kampen direkte på ekstrabladet.dk

Ude hos hjemmeholdet sidder Jacques Salze (forsvar), Cedric Avinel (forsvar), Charley Fomen (forsvar) og Damien Perinelle (forsvar), hvilket er et ganske solidt indgreb i bagerste kæde. De tre førstnævnte er blandt de fire mest benyttede forsvarsspillere i denne sæson, hvor Fomen og Avinel begge var med i startopstillingen sidst.

Fraværslisten er længere end det, men tæller her ud over primært spillere, der ikke ville være selvskrevne til startopstillingen.

Monaco har få mandskabsproblemer. Nampalys Mendy (midtbane) er klarmeldt efter at han blev regnet for usikker tidligere på ugen, men han ville næppe starte inde under alle omstændigheder. Her ud over er det samme fravær, som i de seneste kampe, hvoraf Andreas Wolf (forsvar) nok ville være eneste oplagte bud til en plads i startopstillingen.

Hvad spiller du på i dag? Del dine tip i kommentarfeltet her under eller i vores Facebook-gruppe.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere