Han kan drille favoritten

Spileksperten Betwitch har udset tre spilforslag til førstedagen af Davis Cup-finalen i Prag

Radek Stepanek er undertippet mod David Ferrer, men kan godt tage mindst det ene sæt, vurderer Betwitch. (Foto: AP/Mark Humphrey)
Radek Stepanek er undertippet mod David Ferrer, men kan godt tage mindst det ene sæt, vurderer Betwitch. (Foto: AP/Mark Humphrey)

Spilforslag Efter overskud i London bevæger vi os til Prag og finalen i mændenes Davis Cup. En gentagelse af finalen i 2009, hvor Spanien i Barcelona slog tjekkerne 5-0. Dette års finale kan dog næsten garanteres ikke ender med samme resultat. Dertil er underlaget for hurtigt for spanierne. Ferrer vil muligvis være i stand til at byde på modstand mod ikke mindst Radek Stepanek, hvor Almagro får desto sværere ved at gøre sig gældende. Der vil være tip på dagens to indledende singler samt lørdagens double.

Skulle denne Davis Cup finale nr. 100 være afgjort efter morgendagens double, så er det endog meget fornuftigt ikke at investere søndag af fare for knap så seriøs indstilling fra spillernes side.

Davis Cup, Prag - kl. 16
Radek Stepanek - David Ferrer (Stepanek +2,5 sæt) [1] 1,68 /Betsafe
Bør ikke spilles under 1,40
Indsats: 70/100

Radek Stepanek - David Ferrer (første sæt) [1] 3,60 /Unibet
Bør ikke spilles under 2,85
Indsats: 20/100

Det er ikke helt galt, at David Ferrer er gjort til favorit i denne første kamp, for spanieren har unægteligt haft et fint år. Men så stor favorit?

Ferrer fører med 6-3 i indbyrdes kampe, men i kun tre af de ni kampe ville dette forslag være tabt. Og i to af de tre kampe blev et sæt afgjort i tiebreak.

Deres møde i 2009 i Barcelona, hvor Ferrer også var favorit, gik over fire timer og fem sæt. På grus.

David Ferrer har som sagt haft et fantastisk år, men Stepanek har heller ikke siddet med hænderne i skødet. Isner, Gasquet og Del Potro er alle blevet slået og Murray måtte ud i et afgørende sæt mod alderspræsidenten i denne finale.

Ferrer er blevet bedre på de hurtige underlag, men har stadig - modsat Stepanek - negativ statistik på dagens underlag og bør på ingen måde være så massiv favorit. Radek Stepaneks bøn om det hurtigst mulige underlag til denne finale er blevet hørt og han tager som minimum sæt i dag. Og hvorfor ikke første sæt som i 2009 og det får også en mindre indsats her fra.

Davis Cup, Prag - kl. 17.30
Tomas Berdych - Nicolas Almagro [Berdych 3-0 i sæt] 2,10 /Unibet
Bør ikke spilles under 1,65
Indsats: 40/100

Det er yderst heldigt for spanske Almagro, at han er blevet gode venner med Berdych efter deres kamp i Austalien Open. En kamp hvor Berdych efterfølgende nægtede at trykke hånd da han fandt det usportsligt, at spanieren under kampen havde forsøgt at slå bolden igennem ham og ikke udenom.

Havde de ikke trykket hånd - og Almagro udvist overdrevet empati - i Indian Wells efterfølgende, hvor Berdych var sygdomsramt, så var spanieren nok ikke sluppet gennem paskontrollen i Tjekkiet.

Jeg vælger at se bort fra kampen i Indian Wells, som Almagro vandt, og i stedet koncentrere mig om de tre seneste fra henholdsvis Rom, US Open og for nylig i Stockholm.

Berdych har vundet samtlige uden at afgive sæt og selvom der har været et par tiebreaks, så har der i især de to seneste kampe på hardcourt ingen tvivl været om udfaldet.

Almagro har over fem sæt haft to chancer til at bryde hjemmebanehåbets serv, men ikke lykkedes en eneste gang. Berdych derimod har udnyttet syv af de 16 muligheder han har haft og det bliver ikke Nicolas Almagro, der hiver point hjem til de forsvarende mestre mod Berdych og Tjekkiet, der jagter den første Davis Cup titel siden 1980.

Hvad spiller du på i dag? Del dine tip i kommentarfeltet under artiklen eller i vores Facebook-gruppe.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Pernille Holbøll
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen