Serena vælger selv om hun vil vinde

Sådan placerer ekstrabladet.dk's betwitch sine vinderspil på US Open i tennis

Når Serena Williams er motiveret, er hun i en klasse for sig. Og det er svært ikke at være motiveret til en Grand Slam-turnering på hjemmebane. (Foto: AP/Charles Krupa)
Når Serena Williams er motiveret, er hun i en klasse for sig. Og det er svært ikke at være motiveret til en Grand Slam-turnering på hjemmebane. (Foto: AP/Charles Krupa)

US Open 2012 WTA

Vinder: Serena Williams
Odds: 2,04 Betfair (efter kommission)
Indsats: 80 (eller 80 procent af din samlede investering på de to forslag)

Vinder: Victoria Azarenka / 9,00/Sportingbet
Odds: 8,41/Betfair (efter kommission)
Indsats: 20 (eller 20 procent af din samlede investering på de to forslag)

Kuznetsova, Kanepi, Pennetta og Zvonareva har meldt afbud, men hvilken forskel gør det?

Favoritten over dem alle er alligevel Serena Williams. Selv Maria Sharapova måtte modvilligt under et nyligt interview i New York indrømme, at der ikke er meget stille op mod en motiveret Serena Williams. Og hvordan kan man svare andet efter at være blevet klædt af 6-1, 6-3 og 6-0, 6-1 af amerikaneren ved to tilfælde i 2012.

Der er stort set ingen af spillerne fra top-10, der ikke har været en tur igennem Serena-maskinen det seneste år. Spørg bare kvinden der har titlen som verdens bedste kvindelige tennisspiller til låns af amerikaneren. Azarenka har mødt Serena ved tre tilfælde i år og ikke vundet et eneste sæt.

Læs også:

Se også: Federer har fordelen

Jeg vil vove at påstå, at Serena Williams stort set selv har været i kontrol over, hvilke kampe hun har vundet og tabt i 2012. For mindre end en uge siden tabte hun i Cincinatti til tyske Kerber, men tag et kig på statistikken fra den kamp og sammenlign den med Williams normale gennemsnit.

Williams taber med 4-6, 4-6 til Kerber efter kun at have slået fire serveesser og fået 48 procent af sine førsteserver i spil. I de fem finaler amerikaneren har været i siden april, har hun i gennemsnit lavet 11 esser og fået 59 procent af førsteserverne ind.

Serena Williams valgte ikke at være motiveret i den kamp.

Ingen umiddelbare trusler

Jeg frygter ikke det samme under årets sidste Grand Slam og kan ikke få øje på nogen umiddelbar trussel. Ud over finaledeltagelsen i 2001 samt sidste års finale, hvor det blev til nederlag til Samantha Stosur, står Serenas navn indgraveret som vinder i 1999, 2002 og 2008. Og de kan efter min mening lige så godt begynde at finde plads til hendes navn igen.

Dog vælger jeg en gardering. Eller måske nærmere at tage højde for en skade til Serena Williams. Valget endte med at stå mellem Sharapova, Azarenka, Kvitova, Li og Kerber. De tre sidstnævnte blev hurtigt siet fra på grund af deres indbyrdes statistik i forhold til de to førstnævnte, hvorefter to møder på hardcourt i starten af 2012 mellem Sharapova og Azarenka gjorde udslaget. Her vandt Azarenka begge gange uden sættab.

Serena Williams er min klare favorit, men med verdensranglistens nr. et som gardering.

Se også:

Se også: Mød Lindegaard i Manchester

1 af 2 Sidst Serena Williams vandt US Open var i 2008. (Foto: AP/Julie Jacobson)
2 af 2 Når Serena Williams er motiveret, er hun i en klasse for sig. Og det er svært ikke at være motiveret til en Grand Slam-turnering på hjemmebane. (Foto: AP/Charles Krupa)
kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen