Ray Lewis-factor kan blive penge værd

ekstrabladet.dks spilekspert har fundet sit bedste spil til Super Bowl XLVII

Ray Lewis kan vise sig den helt afgørende faktor, når Super Bowl skal afgøres. (Foto: AP/Nick Wass)
Ray Lewis kan vise sig den helt afgørende faktor, når Super Bowl skal afgøres. (Foto: AP/Nick Wass)

Spilforslag Der har sjældent været en Super Bowl med så mange historier som dette års finalekamp mellem San Francisco 49ers og Baltimore Ravens.

Det er legendariske Ray Lewis’ sidste kamp, de to holds head coaches er brødre og det er blot den 10. kampstart for 49ers quarterback Colin Kaepernick.

Denne her kamp er allerede historisk og sådanne kampe har det med at levere noget ekstraordinært.

Mit lidt langt ude bud er, at vi får den første overtime i Super Bowl-historien. Det er ikke det, jeg råder dig til at spille på, men hvis du vil gøre kampen lidt sjovere, så kunne du jo spille krydset til odds 12,50 hos Unibet.

Ray Lewis’ farvel
Mit mere seriøse bud er, at det her bliver en meget tæt kamp, som kan blive afgjort af et enkelt stort spil, en fatal straf eller et brændt field goal.

Bookmakerne har 49ers til at være favoritter med 60/40. Det er efter min mening en smule i overkanten.

Årsag: The Ray Lewis-factor.

Et nederlag i playoff vil nemlig betyde, at Ravens’ leder og legende Ray Lewis har spillet sin sidste kamp. Der er ikke noget holdkammeraterne hellere vil end at give Lewis en Super Bowl-sejr i afskedsgave.

Jeg skal være den første til at indrømme, at jeg har undervurderet Ravens meget i slutspillet. Senest imod Patriots, hvor jeg stort set udelukkede en Ravens-sejr - man lærer, så længe man lever.

Det var tydeligt i den kamp, at Ravens spiller med en motivation og gejst, som kan afgøre kampe til deres fordel. Den gejst tror jeg kommer fra Ray Lewis’ farvel.

Det er en factor, som jeg ikke længere vil undervurdere, men det synes jeg til gengæld bookmakerne gør en smule.

Med og uden Lewis
Min opfattelse af Ravens er blevet farvet af holdets svingende spil i den regulere sæson. Men meget af den ustabilitet skal måske i virkeligheden også tilskrives Ray Lewis. Med Lewis på banen vandt Ravens fem af sæsonens første seks kampe, så blev Lewis skadet og i sæsonens sidste ti kampe tabte de halvdelen.

Så kom Lewis tilbage til playoff og holdet har siden været som forvandlet. Det kan være et tilfælde, men jeg tvivler.

Jeg tror med andre ord ikke, man skal vurdere Ravens’ styrke ud fra det ustabile spil i den regulere sæson, men ud fra de klassekampe, de har spillet i playoff.

Nu har jeg skrevet meget om Ravens. Kort sagt er 49ers også mine favoritter. De har på papiret et stærkere hold, men jeg tror altså, at denne kamp kan blive afgjort af andre faktorer.

Derfor mener jeg, at der er en smule værdi i at spille på Ravens-sejr til odds 2,60 hos Ladbrokes.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere