Longhitternes paradis

Her er lørdagens tre spil fra golfeksperten Claus Jansson, som gæstetipper i denne uge til WGC Accenture Match Play

Nicolas Colsaerts spæder den tynde ørkenluft op med lidt tobak. (Foto: AP/Ted S. Warren)
Nicolas Colsaerts spæder den tynde ørkenluft op med lidt tobak. (Foto: AP/Ted S. Warren)

Anden runde af WGC Accenture Match Play i Dove Mountain blev endestationen for 23-årige Thorbjørn Olesen. I sin match mod Sydafrikas Tim Clark var danskeren på intet tidspunkt oppe mod den velspillende sydafrikaner, der lavede hele fem birdies mod Olesens tre.

Den helt store forskel var Clarks præcision fra tee og så putteren - styrker, der også blev advaret imod i gårsdagens golftips. Desværre havde Olesen ikke som forventet et modtræk, og det blev udslagsgivende.

Flere skæve drives fra Olesen spillede fordelen over i Clarks rutinerede hænder, der i dag får rigeligt at se til i dagens 1/8-finale mod storfavoritten Ian Poulter.

Anden runde var som første fuld af overraskelser. Det gav sig bl.a. udslag i en flot skalp til Spaniens Gonzalo Fernandez-Castano, som var helt overlegen i sin match mod Tiger Woods’ banemand, Charles Howell III.

Lige så suveræn var amerikaneren Scott Piercy mod Luke Donald. Briten blev sendt hjem til penthouse-lejligheden i Chicago med et nederlag på 7&6. Et nederlag, der må gøre ondt på den USA-baserede brites selvforståelse som hulspils-specialist.

Ud røg også, som forudsagt, Sergio Garcia mod en velspillende Matt Kuchar, der i dag møder den belgiske bomber Nicolas Colsaerts. Belgieren havde i sin match overraskende lidt besvær med en af turneringens forhåndsfavoritter, Englands Justin Rose.

Af tabsgivende spil var vi i går kun inde i Thorbjørn/Clark-spillet, og derfor er status efter anden runde stadig positiv - mere præcist med afkast på seks ud af de otte anbefalede spil.

Når man kigger på listen over de resterende matcher, springer det i øjnene, at Bubba Watson er den eneste tilbageværende spiller fra verdensranglistens top-10.

I fredagens andenrunde-match mod Jim Furyk førte longhitteren fra Bagdad i Florida længe. Men så kom nerverne, og den regerende Masters-vinder kunne ikke hole de korte putts, og den invitation tog Furyk imod med kyshånd.

Matchen måtte derfor ud i omspil, og efter hele fire omspilshuller fejlede Jim Furyk et relativt simpelt pitchslag, som rullede af green. Derfra kunne Furyk ikke matche Watsons par.

Resultater og livescores kan følges her

Lørdagens 1/8-finaler
Graeme McDowell (Nordirland) – Shane Lowry (Irland)
Bubba Watson (USA) – Jason Day (Australien)
Robert Garrigus (USA) – Frederik Jacobson (Sverige)
Nicloas Colsaerts (Belgien) – Matt Kuchar (USA)
Gonzalo Fernandez-Castano (Spanien) – Webb Simpson (USA)
Martin Kaymer (Tyskland) – Hunter Mahan (USA, forsvarende mester)
Scott Piercy (USA) – Steve Stricker (USA)
Tim Clark (Sydafrika) – Ian Poulter (England

Nicolas Colesaerts over Matt Kuchar odds 2,15 (Betfair sportsbook) kl. 15.22

Indrømmet. Jeg har haft stor fidus til Bubba Watson, men som han puttede i går, er det klogt at holde snitterne langt væk. Vi lægger i stedet ud med at se nærmere på 1/8-finalen mellem Matt Kuchar og Nicolas Colsaerts. En på papiret jævnbyrdig affære.

Når den belgiske longhitter rammer en uge, hvor driveren sidder lige i skabet, er han dog svær at bide skeer med. Det viste han sidste år, da han vandt Volvo World Match Play Championship. Colesaerts udtalte efter sejren over Justin Rose, at han i øjeblikket slår sine drives endog meget langt og præcist. Det efterlader ham kortere jern ind mod green end Kuchar, som bruger 6- eller 7-jernet der, hvor Colsaerts slår med 9-jernet.

Selv om Kuchar ikke lader sig gå på af at blive out-drivet, vil han automatisk komme under pres for at slå sin approach endnu tættere på pinden end hidtil. Begge spillere er hulspils-specialister, og denne her match er en finale værdig. Colesaerts slog Bill Hass i første runde, mens Kuchar let vandt over Fujita.

Robert Garrigus vinder over Frederik Jacobson odds 1,85 (Unibet) kl. 15.10
I denne uge er Robert Garrigus helt oppe på siden af Colsaerts, når det kommer til at slå bolden langt fra tee, og det kommer til at gøre ondt på dagens modstander Frederik Jacobson. Endnu vigtigere for amerikaneren har Garrigus lavet flere birdies end alle andre - helt præcist 14 - og det har ført til 14 vundne huller og kun syv tabte.

Den svenske superputter Frederik Jacobson har til sammenligning blot lavet syv birdies og vundet 11 huller. Begge spillere har overrasket med store sejre. I første runde slog Jacobson Sydafrikas Ernie Els, og i går slog Garrigus verdensranglistens nummer fem Louis Oosthuisen.

Overordnet passer banens længde bedre til Garrigus’ kraftfulde stil. Som i Colsaerts-matchen bliver power fra tee afgørende, kombineret med en indtil nu rødglødende putter.

Graeme McDowell over Shane Lowry odds 1,73 (Betfair - efter kommission) kl. 15.34
Matchen mellem McDowell og Lowry er det tætteste vi kommer på et værtshusslagsmål. Det er Nordirland mod Irland, og i matchen er det et indbyrdes regnskab, der skal gøres op.

I første runde slog Lowry nemlig McDowells landsmand Rory McIlroy. Modsat satte McDowell en stopper for Lowrys irske ven Padraig Harrington. Festen slutter i dag for Lowry, der ikke har McDowells intensitet og store erfaring fra majors og WGC-mesterskaber.

McDowell er desuden helt lige fra tee og ditto med jern. Lowry har en anelse mere længde, og putter i denne uge måske marginalt bedre end McDowell. En tæt match, som McDowell dog er favorit til at vinde.

1 af 4 Når den langtslående belgier rammer driveren som i denne uge er han en svær mand at slå. (Foto: AP/Ross D. Franklin)
2 af 4 Robert Garrigus (t.h.) hører også til de længstslående på touren. (Foto: AP/Ted S. Warren)
3 af 4 Med sin rutine har Graeme McDowell en fordel i sin match mod Shane Lowry. (Foto: AP/Ted S. Warren)
4 af 4 Nicolas Colsaerts spæder den tynde ørkenluft op med lidt tobak. (Foto: AP/Ted S. Warren)
0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere