Tro på Thorbjørn

Her er fredagens fire spil fra golfeksperten Claus Jansson, som gæstetipper i denne uge til WGC Accenture Match Play

I første runde slog Thorbjørn Olsen waliseren Jamie Donaldson. (Foto: AP/Julie Jacobson)
I første runde slog Thorbjørn Olsen waliseren Jamie Donaldson. (Foto: AP/Julie Jacobson)

Et massivt lavtryk over Arizonas ørken ødelagde onsdag aften første runde af WGC Accenture Match Play Championship, som i stedet for først blev færdigspillet sent torsdag aften. Heldigvis forhindrede de meget usædvanlige vejrforhold med sne ikke golfbloggen i at hive kontanter hjem i tre ud af tirsdagens fire anbefalede spil.

Da de kåde sneboldkampe mellem caddierne langt om længe blev erstattet af 64 utålmodige spillere torsdag aften, gik der ikke lang tid, før de første overraskelser - traditionen tro - begyndte at tikke ind. Det er hulspils-formatets natur. At alle kan slå alle, fik Charl Schwartzel at føle på egen krop, da han meget overraskende blev slået af upåagtede Russell Henley. Dernæst tjekkede en af favoritterne Dustin Johnson ud af bagdøren efter en ordentlig endefuld uddelt af Sveriges Alexander Norén.

Af Lee Westwood for gud ved hvilken gang ikke fik putteren til at makke ret, denne gang mod Spaniens Rafael Cabrera-Bello, var derimod ikke nogen overraskelse, mens Ernie Els (tabte til Frederik Jacobson), Adam Scott (tabte til Tim Clark) og Jason Dufner (tabte til Richard Sterne) alle vil blive savnet.

Det klart største chok kom i to af torsdagens sidste matcher. Her tabte først en uinspireret Rory McIlroy til sin irske buddy Shane Lowry, og lige efter trak Tiger Woods sine bolde i alle andre retninger end mod green. Den 37-årige amerikaner har ellers CV’et i orden. Med 33 sejre indskriver han sig nemlig som historiens bedste i formatet. Seneste Accenture Match Play-triumf daterer sig dog nu hele 10 år tilbage i tiden.

Torsdagens resultater og dagens matcher

Tilbage til de resterende 16 matcher, hvor Danmark nu kun har en spiller med i turneringen, nemlig Thorbjørn Olesen, der relativt let slog Wales’ Jamie Donaldson 3&2. Thomas Bjørn var også i ilden i en af torsdagens sene matcher mod Sveriges Peter Hanson. Bjørn var oppe i matchen på de første ni huller, men Hanson kom stærkt igen på bag-9, hvor han fik vendt et truende nederlag til sejr. Det nederlag var forventet.

Der resterer fortsat to matcher fra første runde, som på grund af onsdagens uvejr ikke er blevet færdigspillet, nemlig Carl Pettersson mod Rickie Fowler og Gonzalo Fernandez-Castano mod Francesco Molinari.

Bubba Watson over Jim Furyk odds 1,80 (Betfair sportsbook) kl. 17.20
Med Tiger Woods og Rory McIlroy ude af turneringen ryster vi igen posen med favoritterne. For hvem er nu klar til at byde ind - Luke Donald, Hunter Mahan eller Ian Poulter eller hvad med Bubba Watson? I en af dagens 16 matcher skal Bubba Watson op mod den snu veteran Jim Furyk, som i går fik has på ørkenspecialisten Ryan Moore.

I dag venter overmagten dog i den forsvarende Masters-vinder Bobba Watson. Historiebøgerne viser en klar fordel i Watsons favør i Accenture Match Play (seks vundne matcher, tre tabte) mod Jim Furyks (11-12). Den største fordel har Bubba Watson imidlertid, når det kommer til banens længde. Som Colsaerts er Watson blandt tourens længste fra tee, og det pres formår Furyk ikke at svare igen på. Derudover har Bubba Watson det med at hole ude fra banen, mens Furyk på alle måder hører til den gamle skole.

Matt Kuchar over Sergio Garcia odds 1,90 (bet365) kl. 17.30
Dagens anden anbefaling er en rigtig herrematch mellem Matt Kuchar og Sergio Garcia. Begge spillere har positive rekordlister i hulspil. Mens Garcia nær var røget ud i går til Thongchai Jaidee, var Matt Kuchar anderledes overbevisende i matchen mod Hiroyuki Fujita. Kuchar og Garcia har tidligere været helt fremme i semifinalen.

I år sættes der dog punktum for den farverige spanier allerede i anden runde, og det kan han takke sin putter for. I går var den ustabil som en klump gele, mens Kuchar var i fuld kontrol med et af sine stærkeste våben, den lange putter. Kuchar kommer til at profitere af Garcias usikkerhed og vinder matchen til slut.

Thorbjørn Olesen over Tim Clark odds 1,95 (Unibet) kl. 17.40
To af gårsdagens mest uskønne matcher stod Thorbjørn Olesen/Jamie Donaldson og Tim Clark/Adam Scott for. Begge matcher var nærmest et studie i manglende birdies. Til gengæld var der masser af bogeys på alle fire scorekort - et scenarie, der dog ikke gentager sig i dagens match, der bliver tæt.

Mange taler om, at Sydafrikas tidligere The Players Championship-vinder er på vej tilbage i storform efter en lang skadesperiode, og at slå Adam Scott ud af en hulspilsturnering bør altid vække bekymring hos modstanderne. Hvor Clark er på vej mod topformen, befinder Thorbjørn Olesen sig allerede på et meget højt niveau. Lidt mere tur i den med putteren er det eneste, der skiller den unge dansker fra et internationalt gennembrud.

Olesen er længere fra tee og bedre med sine jern end Clark. Til gengæld er sydafrikaneren laserpræcis fra tee og dødbringende med sin lange putter. Matchen kan gå begge veje, men Olesen ligner mere og mere en kommende verdensstjerne.

Martin Kaymer over Rafael Cabrera-Bello odds 1,62 (PartyBets) kl. 18.30
Dagens sidste anbefaling går til en af turneringens favoritter, Tysklands Martin Kaymer. Den tyske majorvinder elsker hulspil, hvilket hans rekordliste på 10-5 tydeligt viser. Kaymer var ude i en svær match i går mod langtslående George Coetzee. I dag venter der ham en mere almindelig en af slagsen mod den elegante spanier Rafael Cabrera-Bello.

Cabrera-Bellos styrke er, at han ikke laver mange fejl, men det gør Kaymer heller ikke. Til gengæld putter Kaymer bedre, mens han også har erfaringen på sin side i rigt overmål. Kommer Kaymer forbi spanieren, indskriver han sig som en af turneringens storfavoritter.

1 af 5 Det bliver en tæt match i anden runde mod Tim Clark, men Thorbjørn Olesen har gode chancer for videre avancement. (Foto: AP/Ross D. Franklin)
2 af 5 Bubba Watson har en bedre hulspils-statistik end dagens modstander Jim Furyk. (Foto: AP/Ross D. Franklin)
3 af 5 Turneringsfavoritten Martin Kaymer bør også gå videre. (Foto: AP/Ross D. Franklin)
4 af 5 Forskellen på i dag Matt Kuchar (billedet) og Sergio Garcia bliver formentlig putteren. (Foto: AP/Julie Jacobson)
5 af 5 I første runde slog Thorbjørn Olsen waliseren Jamie Donaldson. (Foto: AP/Julie Jacobson)
0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere