Thorbjørn på monsterjagt

Golfeksperten Claus Jansson er i anledning af WGC Cadillac Championship klar til endnu en runde gæstetip

Amerikanerne er ved at få øjnene op for Thorbjørn Olesens kvaliteter. Et medie kalder ham således 'Den hemmelige McIlroy'. (Foto: AP/Julie Jacobson)
Amerikanerne er ved at få øjnene op for Thorbjørn Olesens kvaliteter. Et medie kalder ham således 'Den hemmelige McIlroy'. (Foto: AP/Julie Jacobson)

Spilforslag Med VM i hulspil for blot 14 dage siden står denne uge på årets anden WGC-event (World Golf Championship) nemlig Cadillac Championship på The Blue Monster i Doral uden for Miami.

Her kæmper verdens 65 bedste golfspillere om en førstepræmie på hele otte millioner kroner. Og de får nok at se til på en bane, der er plastret til med vandhazarder. Et hul skiller sig dog markant ud fra resten. Nemlig hul 18, der af mange regnes for verdens sværeste hul.

Et kig i det tourens statistiske materiale viser dog, at det i 2012 rangerede som det næstsværeste på PGA Touren.

For at undgå våde tæer skal driver og jern om ikke være finindstillet, så i hvert fald være til at stole på. Her har to af bookmakernes favoritter i øjeblikket store problemer. Verdens nummer et og to - Rory McIlroy og Tiger Woods - har senest mildt sagt været ustabile fra tee, og det har givet sig udslag i en stribe lunkne placeringer.

Særligt McIlroy er helt ved siden af sig selv. Om det er dentale eller mentale problemer, vidunderbarnet kæmper med, ved vi endnu ikke. Flere eksperter taler nu om, at skiftet fra Titleist til Nike har været en fejl. Så langt vil jeg dog ikke gå.

Hold øje med vejret
Med seks sejre er Tiger Woods den spiller med flest triumfer i Cadillac Championship. Den seneste daterer sig dog tilbage til 2007. Banerekorden har Stephen Ames på utrolige 61 slag. Den slags score kommer vi slet ikke i nærheden af i denne uge, selv om banen bestemt ikke udelukker en score midt i 60’erne.

Der loves sol over Doral, men også en del blæst. Det sidste kan få det blå monster til at blotte sine tænder overfor det 65 mands store felt.

Desværre mangler den førende spiller på PGA Tour, Brandt Snedeker, der stadig plages af et ømt ribben. Derimod er Phil Mickelson tilbage i aktion efter to ugers pause. Og sidst men ikke mindst har vi igen Thorbjørn Olesen med fra start. Der har været skrevet en del om Thorbjørn Olesen i ugen op til turneringen. Et medie kalder ham Den Hemmelige McIlroy (Undercover McIlroy), et andet spår ham en stor fremtid i USA.

Thorbjørn Olesen over Rickie Fowler og Matteo Manassero odds 2,95 (Unibet) kl.17.20

Lad bare Thorbjørn Olesen vise, at der er noget om skriverierne. Godt nok er han sat sammen med et af de unge idoler fra USA Rickie Fowler. Min anbefaling hviler mest af alt på Thorbjørn Olesens form. Den bliver bare bedre og bedre. Også med putteren, hvor Fowler i år igen viser svaghedstegn. Manassero er ikke rigtig kommet i gang i år, og jeg tror ikke, at banen passer den meget kortslående italiener.

Matt Kuchar over Tiger Woods (turneringens matchups) odds 2,15 (Unibet) kl. 17.42

Der er ikke så mange dikkedarer her. Kuchar er i storform. Det viste han, da han vandt Accenture Match Play. Det er Tiger Woods derimod ikke. Trods Tigers historik på banen, spiller jeg på en sejr til Kuchar over Tiger Woods.

Garrigus over Wiratchant og Fernandez-Castano odds 2,13 (Betfair efter kommission) kl. 17.31

I den sidste anbefaling spiller jeg Robert Garrigus over Thaworn Wiratchant og Gonzalo Fernandez-Castano. Anbefalingen skyldes klar hjemmebanefordel til Garrigus over sine to konkurrenter, der trives bedst på henholdsvis Asian Tour og European Tour. Garrigus har haft et flot forår indtil videre med to top-10 placeringer. Og i sine fem turneringer er den meget langtslående amerikaner ikke sluttet uden for top-25. Imponerende læsning!

Nicolas Colsaerts over George Coetzee odds 1,90 (bet365) kl. 18.15

Hos bet365 har jeg fundet et godt 18 Hole Match-Up-spil mellem Sydafrikas George Coetzee og Belgiens Nicolas Colsaerts. Begge spiller har fremtiden for sig. Men Colsaerts har med ekstrem længde og gode jernslag ren star quality. Belgieren har desuden mere rutine på den store scene end sydafrikaneren, og så har jeg en god fornemmelse omkring Colsaerts karriere i USA. Coetzee er god hjemme i Sydafrika, men har ingen resultater i USA. Det har Colsaerts i overflod efter Ryder Cup i Chicago i 2012.

Status for årets golfspil: Regnskabet fra Accenture Match Play kom til at lyde ni rigtige anbefalinger ud af 14 mulige og en tilbagebetalingsprocent på 117 (snitodds: 1,94).

1 af 2 Justin Rose er forsvarende mester. Her står englænderen på 18. hul, som i 2012 rangerede som det næstsværeste på hele PGA Touren. (Foto: AP//Wilfredo Lee)
2 af 2 Amerikanerne er ved at få øjnene op for Thorbjørn Olesens kvaliteter. Et medie kalder ham således 'Den hemmelige McIlroy'. (Foto: AP/Julie Jacobson)
0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere