Skjern ser skarpe ud

Før slutspillet er KIF Kolding klare mesterskabsfavoritter, men bejlerne ligger på lur

Danske Spils oddssætter har fidus til, at især Skjern kan udfordre mesterskabsfavoritterne fra KIF Kolding. (Foto: Ernst van Norde)
Danske Spils oddssætter har fidus til, at især Skjern kan udfordre mesterskabsfavoritterne fra KIF Kolding. (Foto: Ernst van Norde)

Som sikre vindere af grundspillet er KIF Kolding bookmakernes klare mesterskabsfavoritter, før slutspillet går i gang onsdag aften. Trods blot odds 1,60 på guld til fusionen mellem Kolding og AG København, så lurer udfordrerne i kulissen.

- I en sæson, der blev skudt tidligt i gang med OL efterfulgt af et opslidende VM i januar, skal landsholdspillerne ind og finde en tredje formtop i slutspillet, hvilket kan give de førsteudfordrere, der ikke har spillet samme antal kampe og har færre landsholdsspillere chancen for at byde ind, siger Frederik Søvang, seniorbookmaker for NordicBet.

- KIF og Aalborg er havnet i den nemmeste slutspilspulje, hvor et smalt Tvis-mandskab, som forsat skal spille europæisk håndbold sideløbende med slutspillet, formentlig ikke genvinder medaljerne fra sidste sæson, efter Aalborg har fået minimeret skadeslisten, der truede med at ødelægge sæsonen midtvejs i grundspillet.

- Skjern og BSV står som favoritter til at forlænge sæsonen med semifinaler og medaljekampe i den anden gruppe. Skjern var grundspillets mest scorende hold, og med Andreas Toudahl tilbage har vestjyderne fine chancer for at drille sidste års sølvvindere fra BSV, som mod slutningen af sæsonen faldt lidt i flyvehøjde, konstaterer Frederik Søvang.

Topper på det rigtige tidspunkt
Danske Spils håndboldoddssætter Jan Trier er også påpasselig med at kåre KIF Kolding til mestre alt for tidligt:

- Mit bedste bud til at udfordre Kolding er Skjern. De ser skarpe ud. Skjern har en bredde i truppen, som man ikke har set før. De har mere eller mindre to spillere til hver plads og så en dygtig træner, der har formået at få holdet til at toppe på det rigtige tidspunkt.

- KIF kommer fra to nederlag mod to meget middelmådige østeuropæiske hold, og meget hænger på skuldrene af Kasper Hvidt og Kim Andersson. Så det er langt fra afgjort på forhånd. Jeg kan sagtens se AaB og især Skjern slå Kolding på hjemmebane og trække guldstriden ud i tre kampe, siger Jan Trier.

BSV er bookmakernes næststørste favoritter (odds 5,00 hos bet365), mens der er lidt uenighed blandt dem, som har spil ude, på styrkeforholdet mellem Aalborg (odds 8,00 Unibet og bet365) og Skjern (10,00 hos Unibet).

Viborg smal guldfavorit
Slutspillet hos kvinderne bliver der også taget hul på onsdag aften, og her tegner det meget tæt mellem Viborg HK, FC Midtjylland, Randers HK og Team Tvis.

- FC Midtjylland og Team Tvis står overfor hinanden i EHF Cup'en i starten af april, og disse ekstra kampe kan måske give Viborg og Randers et par plusser i forhold til hvile og parathed. Mandskabsmæssigt er det i hvert fald meget jævnt mellem de fire favoritter, men i forhold til den aktuelle situation ser vi Viborg HK som værende den fremmeste guldkandidat, efter skadeslisten er barberet ned hos viborgenserne, siger Frederik Søvang fra NordicBet.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere