Drama om Superligaoprykning

Topstriden tegner så tæt, at bookmakerne ikke er enige om, hvem der rykker op i Superligaen til sommer

Ove Pedersen står i spidsen for et ambitiøst projekt i FC Vestsjælland, hvilket blandt andet har betydet oprustning af spillertruppen. Spørgsmålet er så om det rækker til oprykning. (Foto: Anders Brohus/Polfoto)
Ove Pedersen står i spidsen for et ambitiøst projekt i FC Vestsjælland, hvilket blandt andet har betydet oprustning af spillertruppen. Spørgsmålet er så om det rækker til oprykning. (Foto: Anders Brohus/Polfoto)

Mens spændingen i toppen af Superligaen længe har handlet mere om, hvor stor en afstand FC København ender med at have til forfølgerne, så tegner der sig et billede af en højspændt topstrid i den næstbedste række.

1. division, der starter foråret i nye klæder som NordicBet Ligaen, skal have sat navn på to oprykkere, og der er adskillige bejlere.

Bare tre point adskille de fem øverste hold i tabellen, hvor FC Vestsjælland starter på førstepladsen og Lyngby indtager femtepladsen. Sidstnævnte kan dog se frem til et forår, hvor man har fordel af hjemmebane i kampe mod tre af fire rivaler i topstriden. FC Vestsjælland mangler at møde Lyngby og Brønshøj på både ude- og hjemmebane, mens der venter en udekamp mod Vejle.

Netop Vejle er næsten alle bookmakernes favorit som oprykker.

- Vejle er rækkens bedste hold og sluttede efteråret godt af, forklarer oddssætter hos NordicBet Tonni Munk Jensen. Her vurderes traditionsklubben en tand stærkere end vinterens tophold, Vestsjælland, som man dog forventer ender med at følge vejlenserne op.

- FC Vestsjælland har handlet markant ind i vinterpausen og virkeligt satset stort på at skabe en historisk oprykning for den relativt nye klub.

Adskillige bejlere
Både Viborg, Brønshøj og Lyngby er dog så tæt på duoen, at de kan blande sig og selv Fredericia og HB Køge kan ikke helt afskrives på forhånd.

Derfor er bookmakerne heller ikke enige om, hvem der rykker op.

Mens NordicBet og Betsafe sender Vejle og FC Vestsjælland op i Superligaen, så tror Danske Spil mest på FC Vestsjælland og Brønshøj og hos Unibet spår man at Vejle og Lyngby er at finde i den bedste række efter sommerferien.

- Lyngby er af en underlige støbning. De er for gode til 1. division - men for ringe til Superligaen. Til gengæld har de prøvet det før, det ligger i deres dna og det kan blive afgørende, forklarer Unibets danske pressechef, Per Marxen, og afslører, hvorfor man her ikke helt tror på FC Vestsjælland endnu.

- FC Vestsjælland har oprustet og ligner det nye bud på et muligt, regionalt storhold fra Sjælland. På længere sigt vil der måske være basis for at FC Vestsjælland bider sig fast, men det med at tage det afgørende skridt op i den bedste række - ved at skille sig ud fra konkurrenterne i en tæt liga som 1.division, har vi ikke set dem tage endnu, siger Per Marxen.

Ekstra fordel til Brønshøj
Den opfattelser deler man ikke hos Danske Spil, hvor man peger på FC Vestsjælland som oprykningsfavoritter sammen med Brønshøj og Vejle, der ligger med identisk odds efter at sidstnævnte startede som selskabets treer i oprykningsspillet.

- FC Vestsjælland har jo oprustet helt vildt, og væsentligt mere markant end konkurrenterne. Brønshøj bliver overraskelsen og det skyldes blandt andet, at de står til at møde FC Fyn to gange i foråret, mens de andre oprykningskandidater kun møder dem én gang. Det er altså tre gratis point til Brønshøj og det skal ikke undervurderes, forklarer Morten Overgaard, der er oddssætter hos Danske Spil.

Han peger ligeledes på en ganske interessant joker, som Brønshøj kan præsentere i foråret. Tobias Grahn er tilbage i dansk fodbold, og har tidligere vist, at han kan levere på et højere niveau end 1. division.

- Det er lidt svært at vurderes hans niveau her og nu, men på papiret kan han blive en giftig joker for Brønshøj, siger Morten Overgaard.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere