Odds er med Laudrup

Bookmakerne er helt enige om, at Swansea er storfavoritter til at vinde ligapokalfinalen over Bradford

Michael Laudrup kan sætte kronen på en foreløbigt stor sæson i Swansea, hvis han fører den walisiske klub til triumf i ligapokalfinalen. (Foto: AP/Sang Tan)
Michael Laudrup kan sætte kronen på en foreløbigt stor sæson i Swansea, hvis han fører den walisiske klub til triumf i ligapokalfinalen. (Foto: AP/Sang Tan)

Det er på mange måder en historisk pokalfinale, der venter søndag eftermiddag på Wembley. Både Michael Laudrups Swansea og upåagtede Bradford City er i deres første ligapokalfinale nogensinde, og selvom Bradford faktisk har prøvet at stå i en stor finale, så var det helt tilbage i 1911, hvor klubben vandt FA Cup'en.

Til gengæld er klubben den første fra den fjerdebedste række, der når helt frem til finalen på Wembley siden man i 1967 besluttede, at vinderen skulle findes i en egentlig finale på Wembley i stedet for over to kampe med en hjemme- og en udekamp.

Den daglige gang i League2 betyder også, at Bradford City endnu engang løber på banen som voldsomt undertippet.

- Det er Premier League mod League2 og absolut ingen, da slet ikke danskere, tror på, at underhunden kan præstere en sensation endnu engang. Uagtet at pokalfinaler kan have deres egen logik, konstaterer Per Marxen fra Unibet, der er nede i odds 1,37 på Swansea-sejr i ordinær spilletid og odds 1,17 på at det walisiske hold 'bare' vinder turneringen.

Det er en sjældent stor favorit i en sådan finale, men der er også tale om et møde mellem to hold, der ligger usædvanligt langt fra hinanden i divisionssammenhæng. Stor afstand har dog ikke forhindret Bradford i at sende Premier League-mandskaberne Wigan, Arsenal og Aston Villa ud af turneringen.

En ny sensation tror man dog ikke på hos bookmakerne. Troen på Michael Laudrup og hans tropper er betragtelig.

- Swansea har gode minder fra Wembley, for det er ikke mere end halvandet år siden de var der sidst og vandt oprykningsfinalen til Premier League over Reading med 4-2. Det er en meget fin erfaring for spillerne at have, inden så vigtigt et opgør. Derudover sparede Laudrup nøglespillerne Michu og anfører Ashley Williams mod Liverpool, hvorfor de kommer med helt friske ben og sidst men ikke mindst er der altså hele 71 placeringer til forskel mellem Swansea fra Premier League og Bradford fra League Two. Det kan kun blive til triumf til Laudrup, konstaterer Frederik Skov fra Ladbrokes, hvor man giver odds 1,16 på samlet sejr til Swansea.

LIVE: Følg kampen direkte på ekstrabladet.dk

Skal Bradford overraske, så kan de hente ekstra tro på det, hvis de kigger i historiebøgerne, for selvom det er sjældent at hold fra lavere rækker når helt til finalen i ligapokalturneringen, så er det sket før, og også med en triumf for det undertippede hold. I 1991 mødte Sheffield Wednesday Manchester United og vandt 1-0. Siden den gang har fem hold uden for Premier League haft muligheden for at gøre dem bedriften efter, men uden at det er lykkedes. To måtte dog først bøje sig efter straffespark.

Det kan så måske faktisk vise sig, at netop en straffesparkskonkurrence er Bradfords bedste håb om en triumf. I hvert fald har League2-mandskabet to af slagsen i denne sæson, hvor man knækkede Wigan og Arsenal. Der er derfor masser af selvtillid at tage af, hvis man skulle stå i samme situation mod Swansea.

Det er så også et udfald, der virkelig kan kaste et højt odds af sig. Hos Bet365 kan Bradford-sejr efter straffesparkskonkurrence spilles til 19 gange pengene.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere