Englands rigeste spillefamilie

Grundlæggerne af bet365 nærmer sig en formue på en milliard ... pund!

Peter Coates (t.h.) er både bestyrelsesformand for bet365 og Stoke City. (Foto: PA)
Peter Coates (t.h.) er både bestyrelsesformand for bet365 og Stoke City. (Foto: PA)

Med tilbagebetalingsprocenter op til 97 procent hører bet365 til blandt de mere gavmilde spilleselskaber, men er man en af verdens største onlinebookmakere behøver man heller ikke mere end nogle få procent for at drive en rigtig god forretning.

På Sunday Times' Rich List over ikke bare Englands, men Storbritanniens rigeste mennesker har familien bag den Stoke- og Gibraltar-baserede bookmaker kurs mod at blive rigsfællesskabets første milliardærer på spil - i pund vel at mærke.

75-årige Peter Coates, hans 45-årige datter Denise og 43-årige søn John vurderes til at være god for 925 millioner pund (8,2 milliarder kroner), hvilket 125 millioner pund mere end i fjor. Udover 21 procent større overskud end året før, skyldes væksten også, at John Coates' personlige formue er inkluderet denne gang.

Selve bet365.com vurderes til at være 800 millioner pund værd, mens resten af formuen blandt andet stammer fra ejerandel af Premier League-klubben Stoke.

Oprindeligt var Peter Coates bookmaker med 12 fysiske butikker. I 2000 begyndte arbejdet med bet365.com, som blev lanceret i marts 2001. De fysiske butikker blev solgt fra i 2005, og siden har spillefamilien kun opereret online.

Coates-familiens 925 millioner pund rækker dog kun til en 93. plads på årets liste. Der er stadig lang vej op til Alisher Usmanov på førstepladsen. Den russiske oligark, minemagnat og finansfyrste er god for 12,3 milliarder pund, ca. 109 milliard kroner.

Se også: Ups! United-blær koster bookie fem mio.

Storbritanniens næstrigeste spillefamilie er brødrene Fred og Peter Done. Deres Betfred har indbragt dem en formue på 850 millioner pund.

0 kommentarer
Vis kommentarer