Her er årets X Factor-overraskelse

For første gang spår bookmakerne en gruppe seriøse vinderchancer

Flere bookmakere tror på, at Wasteland kan blive den første gruppe som vinder X factor. (Foto: DR/Agnete Schlichtkrull)
Flere bookmakere tror på, at Wasteland kan blive den første gruppe som vinder X factor. (Foto: DR/Agnete Schlichtkrull)

Følger man trenden fra de seneste års X Factor-sæsoner, så er vinderen givet på forhånd. Ung, køn og med et rimeligt sangtalent.

Før DR fredag blænder op for det første liveshow har flere af bookmakerne dog fidus til en deltager, som adskiller fra tidligere favoritter. For første gang er der for alvor tro på, at en gruppe kan blande sig i kampen om titlen.

Anne Linnets fire teenagere i gruppen Wasteland spås gode vinderchancer, hvis de formår at lukrere på det britiske boyband One Directions succes.

- Jeg har en teenager i huset, og det varmeste lige nu er hverken Taylor Swift eller Justin Bieber. Det er One Direction. De er også hotte blandt Unibets kvindelige ansatte i 20'erne. Vi tror på en følgevirkning af One Direction-hysteriet, og Wasteland rammer smask lige ned i målgruppen, siger Per Marxen fra Unibet, som har drengegruppen som næststørste favorit sammen med 16-årige Zaina.

Skal fungere på scenen
Samme vurdering får man hos NordicBet.

- Det er udelukkende på grund af One Direction. Men hvis Wasteland rammer rigtigt, kan de gå hen og blive oplagte favoritter. Det kommer meget an på, hvordan de fungerer sammen på scenen, og om de kan få publikum med. Det er stadig svært at vurdere, siger Michael Marcuslund fra NordicBet.

De to selskaber har med fem gange pengene på Wasteland som vindere af sjette omgang X Factor markant større tro på gruppens chancer end de to øvrige bookmakere med tidlige vinderodds. Både Danske Spil og bet365 giver dobbelt så meget igen.

- Men Wasteland kan vise sig som en overraskelse, siger Peter Emmike Rasmussen fra Danske Spil og tildeler gruppen en outsiderrolle.

Amanda er storfavorit
Største favorit til at vinde hos samtlige bookmakere er den 17-årige gymnasieelev Amanda.

- Umiddelbart er hun den deltager med bredest appel. Hun ser godt ud, er blond og synger godt. De voksne er lidt mere alternative og står lidt svagere efter min vurdering, konstaterer Michael Marcuslund fra NordicBet.

Sidste år var den senere vinder Ida bookmakernes favorit fra start til slut.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere