Lottoselskab må ikke bruge tabere

De engelske myndigheder har forbudt The Health Lotterys tv-reklame med tabere

Brugen af 'tabere' i en reklame for et lottospil var mere end hvad den engelske reklamevagthund ASA kunne acceptere. (Screendump: Youtube/The Health Lottery)
Brugen af 'tabere' i en reklame for et lottospil var mere end hvad den engelske reklamevagthund ASA kunne acceptere. (Screendump: Youtube/The Health Lottery)

Vi ved det godt. Langt de fleste taber penge, når de spiller. Var det omvendt, så gik der ikke ret lang tid, før der ikke var nogen spilleselskaber.

Det forhindrer dog ikke de engelske myndigheder i skikkelse af ASA - der holder den engelske reklamebranche i kort snor - i at slå hårdt ned på det engelske The Health Lottery efter at de valgte at benytte sig af tabere i deres tv-spot for en ny række onsdagstrækninger.

De har nu forbudt reklamespottet i sin nuværende form.

Socialt uacceptabelt, lyder det blandt andet i begrundelsen, der uddybes med, at reklamen kunne stemple folk, der ikke spiller, som tabere og dermed udløse en grad af gruppepres for at spille med.

The Health Lottery har forgæves forsøgt at få omgjort forbuddet, ligesom Clearcast, der godkendte spottet til visning på tv, har erkendt, at der godt nok er tale om 'tabere', men i en humoristisk og løssluppen forstand, og at seerne næppe vil tage indholdet helt så bogstaveligt.

I alt 15 klager har ASA dog modtaget i kølvandet på tv-spottet, der rullede over skærmen op til nytår.

Se - den nu forbudsramte reklame - her:0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere