Bookmakere: VM i håndbold bliver en medaljegyser

Danmark er blandt de fire nationer, der vurderes til at kunne tage guldet

Danmark kan nå langt ved VM og måske ligefrem gå hele vejen, vurderer bookmakerne. (Foto: AP/Darko Vojinovic)
Danmark kan nå langt ved VM og måske ligefrem gå hele vejen, vurderer bookmakerne. (Foto: AP/Darko Vojinovic)

Der kan blive god grund til at sætte nogle solide krydser i kalenderen de næste små tre uger, når det går løs ved VM i håndbold i Spanien.

Danmark kan således meget vel gå hele vejen og er i hvert fald blandt de fire klart stærkeste mandskab, der skal ende med at slås om medaljerne.

Det vurderer bookmakerne, der over en kam peger på de spanske værter som favoritter, men ikke lader ret meget skille dem fra Frankrig, Kroatien og Danmark.

Dermed heller ikke ret meget nyt under solen i forhold til VM i Sverige for to år siden. Her vandt Frankrig foran Danmark, mens Spanien tog bronze. Kroatien blev nummer fem. Sverige, der sluttede som tabere af bronzekampen, er ikke med.

- Det kommer til at stå mellem Spanien, Frankrig, Kroatien og Danmark. Skulle det blive en helt femte, så vil det være en gedigen overraskelse. Tyskland og Island skal nok evne at drille, men vi tvivler meget på, at de kan gå hele vejen, konstaterer Unibets danske pressechef, Per Marxen.

Hjemmebanefordel
Den opfattelse deles fuldstændigt af Jan Trier, der er oddssætter hos Danske Spil.

- Den bredde, der normalt er i international håndbold er der ikke helt denne gang. Der er simpelthen for mange af holdene, der er ramt af skader og fravær. Det gælder eksempelvis tyskerne og islændingene. Spanierne er også blevet ramt her lige op til slutrunden, hvilket måske kan ende med at koste dem. Det giver om ikke andet en interessant dyst mellem de fire nationer, der ret beset har skilt sig ud fra de andre, siger Jan Trier.

Det er kollegaen hos NordicBet, Frederik Søvang, helt enig i.

- Frankrig, Danmark og Kroatien har alle trupper, der mindst kan måle sig med kvaliteterne hos Spanien, men når sidstnævnte alligevel får favoritstemplet til VM-guld, skyldes det at de denne gang er værter for slutrunden, og hjemmebanefordelen altid giver et håndboldhold noget ekstra. Dog har VM-værterne fået et par skader, der kan vise sig at svække den medaljesultne håndboldstormagt.

Danmark må fortsat finde sig i at være nummer fire, når man kigger rundt hos bookmakerne, der nok er enige i, at det ser tæt ud blandt de fire bedste, men også at Danmark skal komme fra baghjul, hvis det skal blive til guld.

Danske nøglespillere skal slå til
- Det ser fornuftigt ud, men der er også basis for en vis bekymring. Forsvaret skal fungere bedre, og Niklas Landin skal være blandt slutrundens bedste, hvis vi skal nå langt. Det samme gælder for Mikkel Hansen. Det er to nøglespillere, som dansk succes meget vel står og falder med, vurderer Jan Trier.

Lidt mere optimisme spores hos Betsafe.

- Vi har faktisk god fidus til Danmark, og spår dem i hvert fald rigtige gode muligheder for at komme i semifinalerne. Meget vil naturligvis afhænge af, hvordan vi kommer fra start og at vi rent faktisk vinder den indledende pulje, men også her ser vi oplagte muligheder. Danmark står godt rustet, og selvom der stadig er noget at arbejde med, så er vi sikre på, at det danske landshold nok skal være der, når det gælder, forklarer Thomas Holm fra Betsafe.

0 kommentarer
Vis kommentarer