Sådan laver du overskud på dine spil i 2013

Ekstra Bladets spilekspert giver dig fem gode råd til overskud på sportsbetting i det nye år

Der ville ikke eksistere bookmakere, hvis det var nemt at vinde på spil. Til gengæld er det muligt at optimere sine chancer for at være blandt dem, der rent faktisk vinder. (Foto: AP/Darko Vojnovic)
Der ville ikke eksistere bookmakere, hvis det var nemt at vinde på spil. Til gengæld er det muligt at optimere sine chancer for at være blandt dem, der rent faktisk vinder. (Foto: AP/Darko Vojnovic)

Der er en grund til at spilleselskaberne igen i år gnider sig i hænderne og glæder sig over endnu et profitabelt år i den løbende armlægning med sportsbetterne.

De vinder således mere end de taber, og måske er du en af dem, der i året der gik endte med at betale din lille del af julefrokosten hos de forskellige bookmakere. I så fald er der håb forude.

Ekstra Bladets faste spilekspert, Michael Winther-Rasmussen, har således udpeget fem nøgler til et muligt overskud i 2013.

Spil singler

- Med faren for at lyde som en gammel plade, så er vejen til et overskud på den lange bane væsentligt kortere ved at spille singler end ved at kombinere flere kampe. Det kan godt være, at gevinsten hver gang er mindre, men til gengæld skulle man gerne vinde oftere. Man skal ikke blankt afvise doubler, men det skal spilles med stor omtanke.

Hold fokus

- De mest succesfulde sportsbettere kender deres egne begrænsninger. De holder sig til få ligaer eller en enkelt sportsgren og det er slet ikke nogen dårlig strategi. Jo flere ligaer og sportsgrene man breder sig over, jo sværere er det at lave overskud. Det er faktisk en af de største udfordringer for det daglige spilforslag på ekstrabladet.dk, at der skal præsenteres gode spil hver eneste dag, og det bliver ud fra det udbud, der så er den enkelte dag. Succesen er nemmere at hente, hvis man begrænser sit fokus, og samtidig accepterer, at der så også kun skal stikkes ud en eller to gange i løbet af ugen.

Brug hovedet

- Omtanke er sjældent en dårlig ting. Uanset, hvad man kaster sig over. Det gælder også sportsbetting, hvor man i høj grad skal skille hjerte og hjerne. Mange sportsbettere holder grundlæggende også af den sport, som de spiller på, og de har også et eller flere favorithold. Det betyder, at der er følelser involveret og det er ofte en ulempe. Spil med hjernen ikke med hjertet.

Hold regnskab

- Det er den rigtigt langhårede del for mange. Hvem gider egentligt holde styr på alle de små og store udstik, som man går og laver. Det kan nu godt betale sig. Helt bogstaveligt. Det er regnskabet, der kan laves i et simpelt regneark, der afslører, hvor du er bedst og ikke mindst, hvor du er svagest. Vinder du mere på én liga end en anden, så er det med at holde sig til førstnævnte. Måske afslører regnestykket, at du aldrig rammer over/under-spil eller er rigtigt skarp til HT/FT. Det handler om at optimere sin strategi og her er regnskabet en nødvendig hjælp.

Læs på lektien

- Viden er penge. Sportsbetting er et spørgsmål om viden. Helt præcist om at vide mere end spilleselskabernes oddssættere. Gør du det, så er der større sandsynlighed for at du vinder på den lange bane. Det kan altså godt betale sig at bruge tid på research og løbende nyhedsopdatering fra de helt specifikke ligaer, som man spiller på. Jo mindre en sportsgren eller liga jo større sandsynlighed for, at man kan opdyrke en viden, der er større end spilleselskabernes.

Følg og diskuter egne og ekstrabladet.dk's spilforslag i vores Facebook-gruppe

kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Anders Borup Sørensen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen