Når din gevinst tilfalder spiludbyderen

Guide til spiljunglen: Husk at bekræfte din identitet

NemID er med til at bekræfte din identitet i forhold til spilleselskabet. Opretter man sig uden, så skal man stadig huske at få bekræftet sin identitet. (Modelfoto: Colourbox)
NemID er med til at bekræfte din identitet i forhold til spilleselskabet. Opretter man sig uden, så skal man stadig huske at få bekræftet sin identitet. (Modelfoto: Colourbox)

Du opretter dig som kunde ved et netkasino, indsætter 1000 kroner og har en rigtig flot måned med overskud på 25.000 kroner. Efter 30 dage undrer du dig over, at din konto er lukket, og der er en overførsel til bankkonto, som lyder på dit oprindelige indskud.

De har stjålet gevinsten, er den første tanke, der rammer dig, mens du hamrer et læserbrev af sted til Ekstra Bladet. Men det har de formentlig ikke. Alt tyder på, at det pågældende spilleselskab bare følger den danske lovgivning.

Loven kræver nemlig, at du som spiller bekræfter din identitet senest 30 dage efter, du har oprettet din konto.

Logger man ind med NemID, sker det de fleste steder helt automatisk, fordi hovedparten af spilleselskaberne selv tjekker dine indtastede oplysninger i CPR-registeret. Men enkelte spilleselskaber kræver, at spilleren selv sender ekstra dokumentation ind.

Absurd situation
Får man ikke bekræftet sin identitet inden for en måned, kan den absurde situation opstå, hvor spilleselskabet ifølge loven skal konfiskere din gevinst.

- Typisk er spilleren ikke bekendt med lovkravet om, at en spillers identitet skal bekræftes ved fornøden dokumentation senest 30 dage efter registrering. Derfor er spilleren ofte uforstående, når kontoen lukkes, og alene resterende indsatte midler tilbagebetales, da gevinster tilfalder spiludbyderen, fortæller Tina R. Olsen, kontorchef i Spillemyndigheden.

Spiludbyderen vælger selv, hvordan de vil bekræfte oplysningerne.

- Derfor kan verificeringen ske f.eks. ved automatisk tjek i CPR-registeret, eller det kan gøres manuelt ved at bede kunden sende kopi af sygesikringsbevis eller lignende. Dog skal alle tre oplysninger tjekkes, så derfor er kopi af pas ikke tilstrækkeligt, da det ikke indeholder oplysninger om adresse.

Opdateret med yderligere oplysninger fra Spillemyndigheden.

Læs i samme serie:

Se også: Pas på gebyrerneSe også: Bonus-regler: læs det med småt!Se også: Livespil er ikke rigtig liveSe også: Hold øje med logoetSe også: Sæt dig ind i betting-reglerneSe også: Bookmakerne beskytter sig mod fejlodds

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen