Livespil er ikke rigtig live

Guide til spiljunglen IV: Det koster sekunder at få et livespil igennem hos bookmakeren, der samtidig ofte er foran de direkte tv-billeder fra kampen

Sport på tv er i udgangspunktet ikke helt live, hvilket gør en forskel, når man livebetter. (Foto: AP/Armando Franca)
Sport på tv er i udgangspunktet ikke helt live, hvilket gør en forskel, når man livebetter. (Foto: AP/Armando Franca)

Livespil er blevet voldsomt populære i takt med, at udbuddet er vokset, og flere har mulighed for at spille via mobiltelefonen.

ekstrabladet.dk kontaktes løbende af kunder, der har haft kontroverser med spilleselskaber, som de mener har forsøgt at snyde ved at køre med forkert tid på kampene, været for langsomme til at registrere et spil eller simpelthen fejlet på odds-sætningen.

Både onlinespil og terminalspil i en butik har udfordringer på tid.

Eksempelvis skal man ved livespil hos en af Danske Spils forhandlere acceptere, at det tager tid for et spil at blive registreret. Justeres odds undervejs i processen, så skal man starte forfra.

Helt så problematisk er det ikke altid på livespil online, men til gengæld skal man også her regne med, at der går tid, før spillet er registreret.

I den sammenhæng er det også værd at notere sig, at spiller man med udgangspunkt i en livetransmitteret sportsbegivenhed, så er det ikke så direkte endda. Faktisk er der nogle sekunders forsinkelse, hvilket faste lyttere af sport på P3 vil vide. Her kan man opleve en melding om mål, der først senere vises på de direkte tv-billeder.

Dit eget ansvar
Samtidig abonnerer bookmakerne på et livefeed, der er mere live end tv. Det betyder, at man ofte vil opleve, at spillemuligheder suspenderes sekunder før, der sker noget i de tv-billeder, som man sidder og følger hjemme i sofaen.

Forsinkelsen bør ligge i baghovedet, ligesom man selv har ansvaret for at kontrollere, at den spillede tid i en sportskamp rent faktisk er i overensstemmelse med den tid, som bookmakeren præsenterer på sin side. Også her kan der være tale om forskelle på sekunder og minutter.

Det bedste råd er, at man under alle omstændigheder ikke sidder på hænderne, når der skal spilles livespil og er bevidst om, at tid er nøglefaktor.

Læs i samme serie:

Se også: Når din gevinst tilfalder spiludbyderenSe også: Pas på gebyrerneSe også: Bonus-regler: læs det med småt!Se også: Bookmakerne beskytter sig mod fejloddsSe også: Sæt dig ind i betting-reglerneSe også: Hold øje med logoet

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Pernille Holbøll
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen