Brødre ville snyde sig til milliongevinst

De ventede seks år med at melde sig som vindere, og nu er de sigtet for have narret vinderkuponen fra den retmæssige vinder

Der er nok af veje til en milliongevinst i skrabespil i USA, men for en 49-årig vicevært har den været noget usædvanlig. Han får nu sin gevinst med seks års forsinkelse efter at han tilsyneladende blev franarret sin vinderkupon tilbage i 2006. (Modelfoto: Colourbox)
Der er nok af veje til en milliongevinst i skrabespil i USA, men for en 49-årig vicevært har den været noget usædvanlig. Han får nu sin gevinst med seks års forsinkelse efter at han tilsyneladende blev franarret sin vinderkupon tilbage i 2006. (Modelfoto: Colourbox)

Det trak store overskrifter, da brødrene Andy og Nayel Ashkar fra Syracuse efter seks års venten i sidste måned meldte sig som vindere af en skrabespilsgevinst på 30 millioner kroner i den amerikanske delstat New York.

Siden har pressen trippet for at få lov til at møde brødrene på det obligatoriske pressemøde og bede dem uddybe, hvorfor de ventede så længe med at indløse gevinsten.

Det bliver en lang ventetid, for der bliver ikke noget pressemøde. Og skal brødrene interviewes, så kommer det til at ske i de fængselsceller, hvor de lige nu sidder sigtet for blandt andet tyveri og bedrageri.

Begge anklaget for i 2006 at have franarret vinderkuponen fra den rigtige vinder, der var kunde i brødrenes forældres butik.

De erklærer sig begge uskyldige.

Anklagen mod brødrene er ifølge New York Times kulminationen på en flere måneder lang efterforskning af sagen, der også betød, at pressen blev ført bag lyset.

Lottomyndigheden i New York var således godt klar over, at den var gal, da brødrene meldte sig som vindere tilbage i marts i år.

Blandt andet fordi brødrene havde tilbudt at give afkald på en del af gevinsten, mod at der ikke blev afholdt et pressemøde. Det afviste lottomyndigheden, der så til gengæld holdt brødrene hen, mens man kontrollerede, om de var de rette vindere.

I sidste måned kom så pressemeddelelsen om, at brødrene rent faktisk havde vundet, hvilket trak overskrifter langt ud over USA's grænser. Også det var dog en del af lottomyndighedens jagt på den rette vinder.

49-årig har meldt sig som vinder
Pressemeddelelsen var således et forsøg på at få den rigtige vinder til at melde sig. Ikke en manøvre, der ligefrem har vakt begejstring hos de aviser, der bragte historien.

Til gengæld virkede det efter hensigten. Den retmæssige vinder, en 49-årig mandlig vicevært, har således meldt sig efter at have læst om brødrenes 'gevinst'.

Han troppede op i kiosken i marts 2006 med skrabespillet, og blev narret til at tro, at kun havde vundet 5000 dollar i stedet for fem millioner dollar.

- Han var rundt på gulvet på det tidspunkt. Han siger til en kammerat, at han vist har vundet 5000 dollar, hvortil kammeraten svarer 'nej, jeg tror du har vundet fem millioner', siger statsadvokat William Fitzpatrick til nyhedsbureauet AP og forklarer, hvordan Andy Ashkar udnyttede forvirringen til at sige, at gevinsten rent faktisk var på 5000 dollar.

Han tilbød at købe skrabespillet for 4000 dollar kontant, så den 49-årige slap for skatter og afgifter.

Læs også:

Se også: Ventede seks år med at hente milliongevinst

En noget anden historie end den Andy Ashkar selv havde fortalt til lottomyndigheden. Da han meldte sig på banen i marts i år forklarede han ifølge lottomyndigheden, at han havde købt skrabespillet i sine forældres butik og besluttet sig for at dele den med broderen.

At han først trådte frem efter seks år skulle tilskrives frygt for, hvad det ville få af konsekvenser for hans liv, hans forlovelse og senere ægteskab.

Det ender det så rent faktisk også med at få. Dog næppe som han havde forestillet sig.

Millioner på vej
Den rigtige vinder, der ifølge AP gennem årerne har haft en fornemmelse af at være blevet snydt, kan nu se frem til at blive mangemillionær.

Gevinsten på fem millioner dollar falder således som årlige udbetalinger af 250.000 dollar, og da han retteligt er blevet forbigået i seks år, så kan han se frem til en engangsudbetaling på 1,5 millioner dollar - små ni millioner danske kroner - og dernæst 250.000 dollar årligt de næste 14 år.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen