Franskmand vinder 1,3 milliarder i lotto

Scooper puljen i Euromillions

Euromillion er stadig et pænt stykke foran i forhold til Eurojackpot, når det gælder størrelsen på førstepræmie-puljerne. (Foto: Colourbox)
Euromillion er stadig et pænt stykke foran i forhold til Eurojackpot, når det gælder størrelsen på førstepræmie-puljerne. (Foto: Colourbox)

For et par uger siden var Danmark på den anden ende pga. en københavners lottorekord. 135 millioner kroner scorede faderen til to i det nye fælleseuropæiske Eurojackpot-spil.

Det er dog stadig småpenge i forhold til, hvad der er på spil i forbilledet Euromillions.

Efter førstepræmiepuljen i ugevis har rullet over snuppede en franskmand tirsdag aften hele puljen på 169,8 millioner euro. Eller lige i underkanten af 1,3 milliarder kroner - skattefrit vel at mærke.

Spilleselskabet 'La Francaise des Jeux' har ikke offentliggjort yderligere oplysninger om vinderen.

Læs også:

Se også: Fem ting du ikke kan købe for en milliard

Gevinsten er den største nogensinde i Frankrig, men slår ikke rekorden i Euromillions.

Den tilhører briterne Adrian og Gillian Bayford, som i august vandt 190 millioner euro. I Storbritannien kaldes den ganske vist kun den næststørste gevinst, hvilket skyldes udsving i forholdet mellem euroen og pundet.

Læs også:

Gillian og Andrian Bayford stod tirsdag frem som vindere af fredagens 1,4 milliarder kroner i EuroMillions. (Foto: PA/Sean Dempsey) Spil nyheder - 14. aug. 2012 - kl. 13:29 Vandt 1,4 milliarder: Nu står de frem

EuroMillions er et lottosamarbejde, som blev startet af Francaise des Jeux i Frankrig, Loterías y Apuestas del Estado i Spanien og Camelot i Storbritannien. Siden er Østrig, Schweiz, Belgien, Irland, Luxembourg og Portugal blevet indlemmet i folden.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen