Dropper kæresten, hvis de vinder i lotto

En ud af fem ville ikke dele med partneren, hvis de vandt en milliongevinst

Mange briter ville overveje at skifte kæresten ud, hvis de vandt kassen i lotto. (Foto: Søren Wesseltoft/Danske Spil)
Mange briter ville overveje at skifte kæresten ud, hvis de vandt kassen i lotto. (Foto: Søren Wesseltoft/Danske Spil)

Briter er ikke jordens mest familære og uselviske mennesker kan man læse ud af en undersøgelse foretaget af lotteriselskabet Geosweep.com.

Faktisk ville næsten en ud af fem forlade deres nuværende partner, hvis de vandt en stor gevinst. Og mændene er værre end kvinderne. 21 procent af de adspurgte ville seriøst overveje at forlade deres kæreste, hvis de vandt, mens de 'kun' var 14 procent af kvinderne.

Ifølge undersøgelsen ville en ud af 20 slet ikke fortælle deres partner om den store gevinst.

Ti procent ud af de 3000 adspurgte ville ikke fortælle deres forældre, hvis de scorede kassen i lotto. Og 14 procent ville ikke give deres forældre en rød reje, selv om de vandt ti millioner kroner.

Der bliver også foræret penge væk
Men nogle briter har skam også blødere hjerter.

Ud af en lottogevinst på ti millioner kroner ville resten i gennemsnit forære 600.000 kroner til forældre. 90 procent af briterne ville desuden i gennemsnit forære 450.000 kroner til søskende, mens ti procent ikke ville forære brødre eller søstre noget.

En ting er, hvad man siger, man vil gøre, hvis man vinder en stor gevinst. Noget andet er, hvad man rent faktisk gør.

I Danske Spils seneste millionærrapport, som bygger på interview med danske lottomillionærer, havde 44 procent valgt at forære penge til familie eller venner.