Europæisk lottorekord: Vandt 1,4 mia. kroner

Brite rendte med den største gevinst i EuroMillions nogensinde

Euromillions skrev historie med den største gevinst nogensinde. En brite vandt fredag aften 190 millioner euro. (Modelfoto: Colourbox)
Euromillions skrev historie med den største gevinst nogensinde. En brite vandt fredag aften 190 millioner euro. (Modelfoto: Colourbox)

Det var ikke kun i Eurojackpot, at der fredag aften blev skrevet gevinstrekord. Det andet fælleseuropæiske lottospil Euromillions, som Danmark ikke er en del af, skrev ligeledes et stort, nyt kapitel med en gevinst, der kan tage pusten fra de fleste.

Læs også:

Danskere misser rekord-pulje

Ikke mindre end 1,4 milliard kroner lød førstepræmien på og med kun én vinderkupon, så er der her skrevet gevinstrekord. Helt nøjagtigt lød gevinsten på 190 millioner euro, hvilket er fem millioner euro mere end den tidligere rekord.

Som den tidligere rekord er der tale om en britisk vinderkupon. Det er også syvende gang, at en jackpotpulje i Euromillions bliver udløst til en britisk vinder.

Den tidligere rekord blev sat af ægteparret Colin og Chris Weir fra Skotland.

Lotto-spillet, som kan spilles i Andorra, Belgien, Frankrig, Irland, Liechtenstein, Luxembourg, Monaco, Portugal, Spanien, Schweiz, Storbritannien og Østrig er ikke det nemmeste at ramme førstepræmien i. Med én række er chancen for at ramme jackpot 1 til 116.531.800.