Danmarks største lotto-trækning

I aften er der 164 millioner kroner på spil i Eurojackpot

Trækningen til Eurojackpot foretages i Finland. Tallene offentliggøres efter kl. 23. (Foto: Sanna Liimatainen)
Trækningen til Eurojackpot foretages i Finland. Tallene offentliggøres efter kl. 23. (Foto: Sanna Liimatainen)

I danskernes bevidsthed er Eurojackpot stadig det mindste lottospil, men knap fem måneder efter fødslen af det fælleseuropæiske lottospil kan det levere de højeste præmier. Nogensinde.

Til aftenens trækning er der 164 millioner kroner på spil, hvilket er den største lottopulje, der har været udbudt i Danmark skarpt forfulgt af den rekordstore Superpulje i onsdagslotto omkring årsskiftet.

Pengene kommer til udbetaling efter fredagens trækning, uanset om der findes en række med fem vindertal og to stjernetal eller ej. I 12 uger har der ingen vindere været af førstepræmiepuljen, og reglerne i Eurojackpot er således indrettet, at puljen skal udbetales i den 13. uge.

Rammer ingen førstepræmien går puljen videre til andenpræmierne og så fremdeles.

Læs også:

Se også: Blød start for Eurojackpot

Sandsynligheden for at en dansker vinder de mange penge og sætter gevinstrekord herhjemme er dog til at overse.

Tyskland og dets 82 millioner indbyggere spiller også med i Eurojackpot og står for klart den største del af omsætningen. Da Eurojackpot blev udløst i maj med 123 millioner, var det da også en tysker, som løb med den mange penge.

[[[

Eurojackpot

Pris: 15 kroner pr. række

Deltagerlande: Finland, Italien, Slovenien, Holland, Estland, Tyskland og Danmark var de oprindelige lande. Spanien kom med nogle måneder senere. (pr. 1. februar 2013 deltog også Norge, Sverige, Island, Letland, Litauen og Kroatien)

Spilstop: Fredag kl. 19

Trækning: Foretages fredag aften kl. 21 i Finland, men præmieprognose og vindertal først bliver offentliggjort kl. ca. 23.15.

Garanti: 63 millioner kroner i førstepræmiepuljen (garantien lyder på ti millioner euro før statsafgifter)

Gevinstloft: max 668 millioner kroner (hvis førstepræmien ikke bliver udløst, fordeles pengene til de øvrige præmiegrupper.

Spillet: Man skal vælge fem vindertal blandt 50 tal og to lykketal blandt ti tal. For at vinde førstepræmien skal man altså ramme 5+2

Gevinstchance (førstepræmie): 1 til 59,3 millioner ... (statistisk set vil førstepræmien gå hver tiende uge)

Præmier: Der findes 12 præmier. En andenpræmie vil typisk give 1,5 millioner kroner, mens en 12. præmie vil give omkring 60 kroner

Tilbagebetalingsprocent: 50 - overskuddet går til tipsmidlerne

Forbilledet: EuroMillions, hvilket er et lottosamarbejde, som blev startet af Francaise des Jeux i Frankrig, Loterías y Apuestas del Estado i Spanien og Camelot i Storbritannien. Siden er Østrig, Schweiz, Belgien, Irland, Luxembourg og Portugal blevet indlemmet i folden. Der optages umiddelbart ikke flere medlemmer.

]]]
kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen