De kan udfordre Tiger

Woods er som vanligt favorit før årets sidste major. Her er vores spil

Mange eksperter har et godt øje til Dustin Johnson før årets sidste major. (Foto: AP/Tim Hales)
Mange eksperter har et godt øje til Dustin Johnson før årets sidste major. (Foto: AP/Tim Hales)

Årets sidste major i golf bliver en rigtig lækkerbidsken for golffanatikere. For første gang siden verdensranglisten blev indført i 1986, ser det ud til, at samtlige spillere i top 100 deltager i samme turnering. Men selv om det tegner til at blive det hårdeste felt nogensinde til en golfturnering, er det langt fra ensbetydende med, at eliten af eliten løber med trofæet.

US PGA Championship er kendt for at producere overraskende vindere. Inden for de seneste ti år har bl.a. Rich Beem, Shaun Micheel, Y.E. Yang og Martin Kaymer vundet. Forsvarende mester er Keegan Bradley, der vandt efter omspil med Jason Dufner - i øvrigt med Anders Hansen på tredjepladsen.

Turneringen spilles i år på den Pete Dye-designede 'The Ocean Course' på Kiawah Island ud for South Carolina på den amerikanske østkyst.

Golf Digest har banen rangeret som USA's sværeste. Den er med sine 7676 yards/7019 meter ufattelig lang og samtidig noget af det tætteste, man kommer på ægte links-golf i USA. Ti huller ligger lige ud til Atlanterhavet, så vinden er spillernes største udfordring. Ernie Els mener ligefrem, at vinderscoren kan ende over par, hvis det begynder at blæse ...

Vejrudsigten lover o.k. for torsdag, men herefter mere vind med konstant trussel om torden.

Spillere, som slår langt fra tee har en fordel denne uge - fairways er brede og for en majorbane rimeligt tilgivende. Og så skal de kunne klare sig i vind.

Se også dagens spilforslag:

Se også: Hun er overvurderetSe også: Ukrainere tvunget til angreb

Favorit som altid er Tiger Woods (odds 9) efterfulgt af Rory McIlroy (odds 19). Nordireren er efter et formdyk på vej tilbage. Han blev femmer i sidste uge til WGC Bridgestone og kunne sagtens slå til i denne weekend. Herefter følger bl.a. Dustin Johnson (odds 21) og Jason Dufner (odds 23).

Hold også øje med Masters-vinderen Bubba Watson, som med sine enormt lange drives og mange greens i regulation bør blande sig i toppen, hvis han da kan tænke på andet end sin lille nyfødte søn.

Fra en liste, der også talte spillere som Matt Kuchar (har en fornem historik på Pete Dye-baner) og Nick Watney, har vi skåret den ned til disse tre spil.

Dustin Johnson, top 10 odds 3,50/bet365
Den 28-årige amerikaner er både en af de længstslående på PGA Touren, han ligger også godt til i scoring-gennemsnittet. I 2010 var han tæt på sin første major-sejr både til US Open og til US PGA. Han havde nået med i omspillet om US PGA, hvis ikke det var for et dumt strafslag i en bunker. Turneringen blev spillet på Whistling Straits, der som 'The Ocean Course' er designet af Pete Dye, og banen passer godt til Johnsons spil. Blev nummer ni til 'The Open' for tre uger siden efter en dårlig start.

Jason Dufner, top 10 odds 3,75/bet365
Sidste år tabte han omspillet til Keegan Bradley, men Dufner har spillet det fantastisk de senere 12 måneder, hvor han på verdensranglisten er rykket fra en placering i 70'erne til nummer otte. Han vandt sin første PGA-turnering i april på den Pete Dye-designede TPC Louisiana og vandt nogle uger senere Byron Nelson Championship. Dufner blev firer til US Open og syver i sidste uge til WGC Bridgestone. Nummer to på PGA Tourens statistik for ballstriking.

Alexander Noren, top 20 odds 5,70/Betfair (efter kommission)
Svenskeren er en dygtig links-spiller, som har en fordel i blæsten. Vilde drives fra tid til anden bringer ham i problemer, men det er rimelig meget plads på 'The Ocean Club'. Noren har ikke spillet siden British Open, hvor han blev delt nier. Hans seneste tre turneringer har alle været spillet på links-baner, og her lyder statistikken 9. plads, 3. plads, 15. plads. Også en skilling værd som vinder til odds 247 på Betfair - kan lukkes hvis han er godt med til weekend.

Første bold slår ud kl. 13.20 dansk tid.

1 af 3 Jason Dufner har i år præsteret syv top-10-placeringer i 17 turneringer på PGA Touren. (Foto: AP/Jon Super)
2 af 3 Svenske Alexander Noren spiller en god gang linksgolf for tiden. (Foto: AP/Bob Edme)
3 af 3 Mange eksperter har et godt øje til Dustin Johnson før årets sidste major. (Foto: AP/Tim Hales)
kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen