Kiosk-ansat stjal milliongevinst

Prøvede at score lottogevinst på ti millioner til sig selv

Har du ikke selv tjekket tallene, så hold godt øje med terminalen, når din lottokupon skal tjekkes. (Foto: Søren Wesseltoft/Danske Spil)
Har du ikke selv tjekket tallene, så hold godt øje med terminalen, når din lottokupon skal tjekkes. (Foto: Søren Wesseltoft/Danske Spil)

Man bør altid selv tjekke sine lottotal eller som minimum holde rigtig godt øje med terminalen, når den bliver kørt igennem. Sådan lyder læren, efter 77-årige Maureen Holt var meget tæt på at blive snydt for sin gevinst på små ti millioner kroner i EuroMillions.

Det skriver Daily Mail.

Da den ældre britiske dame bad om at få sin kupon tjekket hos sin lokale forhandler, sagde manden på disken Farrakh Nizzar, at der ingen gevinst var på den.

- Skal jeg smide den ud, spurgte han, hvortil Maureen Holt sagde ja, da hun troede, der var tale om en nitte.

Senere prøvede den 30-årige kiosk-medarbejder at indløse gevinsten selv. Det britiske lotteriselskab Camelot blev dog mistænksomme, da Farrakh Nizzar ikke kunne svare korrekt på, hvor kuponen var købt. Politiet blev tilkaldt og via overvågnings-systemet CCTV samt hendes kundekort til Tesco-supermarkedet, som kuponen var købt gennem, fandt de frem til den rette vinder.

- Jeg kan slet ikke få mig selv til at tro, at han gjorde det, men i det mindste blev han fanget. Pengene betyder, at min mand endelig kan holde op med at arbejde og vi kan nyde vores otium, siger Maureen Holt til avisen.

Læs også:

Dømt for lottofusk for 136 millionerLotto-fantast slipper for retssag

Hendes 80-årige mand har de sidste 15 år arbejdet to dage om ugen for et sikkerhedsfirma. Det vil han nu holde op med.

Parret havde kendt den 30-årige Nizzar i et års tid.

- Jeg troede, han var en rar ung mand. Han kendte min mand og jeg ved navn. Alle kalder ham Lucky (heldig), men han var ikke særlig heldig denne gang, konstaterer Maureen Holt.

Få en kvittering

Informationsmedarbejder ved Danske Spil Morten Hedegaard Hansen kender ikke til nogen lignende danske tilfælde.

Rådet er simpelt, hvis man vil undgå snyd.

- På terminalen står der, hvis der er vundet 10.000 kroner eller derover, så man kan selv holde øje. Og selv om der ikke gevinst, får man en kvittering. Hvis man altid får den, er man helt sikker, siger han.