Han kan sænke Barcelona

Ekstra Bladets spilekspert er klar til at gentage gårsdagens succes og give sit bud på to spil til aftenens brag i Champions League

Frank Lampard er et frisk bud på en målscorer i aftenens Champions League-brag mellem Chelsea og Barcelona. (Foto: AP/Tom Hevezi)
Frank Lampard er et frisk bud på en målscorer i aftenens Champions League-brag mellem Chelsea og Barcelona. (Foto: AP/Tom Hevezi)

Armene røg i vejret i aftes efter Mario Gomez' sene scoring mod Real Madrid for de spillere, som havde valgt at følge særforslagene fra ekstrabladet.dk's spilredaktion. Scoringen betød, at begge forudsigelser til gårsdagens Champions League-semifinale i München, sad lige i skabet.

Ud over Gomez som målscorer, så havde ekstrabladet.dk's spilekspert også spået flest advarsler til Real Madrid, hvilket spanierne sikrede sig med seks gule kort mod tyskernes tre:

- Det var ikke helt skidt, som man siger i Jylland. Det er ofte vanskeligt at finde de gode spil på de største kampe, da det også har bookmakernes store fokus, forklarer Michael Winther-Rasmussen.

Han er dog ikke desto mindre klar til at gentage succesen i aften, hvor Barcelona gæster Chelsea på Stamford Bridge.

- Det bliver en helt anden slags kamp, hvor bookmakerne dog igen tror på mindst tre mål. Som tilfældet var til i går, så er det dog noget, som skal spilles med omtanke. De første af to kampe på det her niveau bliver ofte spillet med større forsigtighed. Nu endte det med 2-1 i går, men man kan vist roligt sige, at den tredje scoring kom i absolut sidste øjeblik.

De to spil, som spileksperten peger på, er i stedet hjørnespark og så spil på Frank Lampard som målscorer.

Chelsea - FC Barcelona, hjørnespark [under 9,5] 2,00, Unibet

- Trods mange mål og spilovertag, så er Barcelona ikke noget stort hjørnehold. Det ligger simpelthen ikke i konceptet, at man søger hjørnespark, da man ikke har hovedspillet i modstandernes felt som et primært våben. Det gør sig måske endda specielt vigtigt, når man møder et engelsk hold, der traditionelt har stort fokus på luftspillet.

Modsat giver man heller ikke mange hjørnespark væk. Dertil er forsvaret for boldsikkert og for fokuseret på at spille bold. Faktisk har modstanderne i snit kun fået 1,2 hjørnespark per kamp i Champions League. I to af de i alt fire kampe mod Milan fik italienerne ikke et eneste.

Chelsea vil formentligt nok søge dødbolde, da det kan være et våben mod de spanske favoritter, men spørgsmålet er, hvor meget englænderne i sidste ende kommer til at være på den sidste tredjedel af banen.

Chelsea - FC Barcelona, målscorer [Frank Lampard] 5,00, Unibet

- Det vil selvsagt være Lionel Messi, der tiltrækker sig med opmærksomhed, når det gælder spil på målscorere, men odds på den lille argentiner er også sat derefter. Så kan man i stedet prøve et langskud på Frank Lampard. Trods status som midtbanespiller er han englændernes topscorer i Premier League med 11 træffere i 28 kampe. I praksis har han scoret i ni kampe. Det svarer til én scoring for hver godt tredje optræden. Det samme billede tegner sig i Champions League med mål i tre af ni kampe.

Formen er god med scoringer i de seneste tre kampe i den blå trøje.

Lampard er også Chelseas mand på dødbolde. Det betyder, at han blandt andet får ansvaret ved straffespark. Om der kommer et sådan er selvfølgelig svært at forudsige, men dommer Felix Brych er i hvert fald ikke bange for at give dem. Siden starten af 2011 har han dømt 14 internationale kampe og dømt et straffespark i fem af dem.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere