Pensionistpar scorer 625 millioner kroner

Merle og Patricia Butler render med en tredjedel af amerikansk rekordgevinst

Patricia og Merle Butler med den symbolske check som bevis på, at de har vundet 218 millioner dollar før skatter og afgifter. (Foto: AP/Seth Perlman)
Patricia og Merle Butler med den symbolske check som bevis på, at de har vundet 218 millioner dollar før skatter og afgifter. (Foto: AP/Seth Perlman)

Som de eneste vindere af alle tiders største lottogevinst i USA stod det pensionerede ægtepar Merle og Patricia Butler i dag frem for at modtage en tredjedel af rekordpuljen på 656 millioner dollar.

I alt tre vinderkuponer deler puljen, men både vinderen i Kansas og tre skoleansatte i Maryland har valgt at være anonyme. Den mulighed har man ikke i Illinois, og derfor måtte ægteparret stille sig frem for pressen og modtage en gigantisk check foran snurrende kameraer.

Læs også:

Se også: Skolelærere vandt milliardgevinst

Parret, der er bosiddende i den lille by Red Bud, får ikke alle 218 millioner dollar, men dog stadig en anseelig sum på 110 millioner dollar efter skatter og afgifter. Det svarer til cirka 625 millioner kroner.

Den største udbetaling nogensinde i lotto i Illinois og rigeligt til at parret ikke skal spekulere på ret meget resten af deres liv.

Hvilket i øvrigt bliver i Red Bud, for parret har ikke tænkt sig at flytte.

- Det er et dejligt sted, og jeg kender vel stort set alle, der bor her, forklarede 65-årige Merle Butler, ifølge Chicago Tribune, på pressemødet, der fandt sted på byens rådhus.

Han forklarede, at de udelukkende køber kuponer i Mega Millions, når puljen kommer over 100 millioner dollar. Derfor valgte at han at spendere tre dollar i sidste måned, da jackpotpuljen ramte rekordniveau.

Han sad selv foran fjernsynet, da trækningen fandt sted, og skrev vindertallene ned på en kuvert fra et julekort. Da han efterfølgende tjekkede sin kupon var det svært at lade være med at grine.

Læs også:

Se også: Lotto-fantast slipper for retssag

Uden at få nattesøvn valgte han og Patricia den efterfølgende morgen at leje en bankboks og placere kuponen der. En bankansat jokede med, at de vel skulle bruge den til vinderkuponen.

- Hun har ikke anet før nu, hvor ret hun havde, forklarede Merle Butler.

I stedet for at stå frem med det samme valgte parret i de efterfølgende uger at tale med økonomiske rådgivere og beslutte, hvorvidt de skulle have hele gevinsten udbetalt eller gå efter udbetaling i rater.

- Man bliver virkelig overrasket over, hvor meget det her involverer, forklarede Merle Butler.

Ikke overraskende var pressemødet i Red Bud et tilløbsstykke for ikke kun pressen, men også mange af de lokale, der ikke anede, hvem af deres naboer eller bekendte, der havde vundet pengene.

Vindere i Mega Millions får aldrig det beløb, som er opgivet i puljen, da ved udbetalingen skal betaler skatter og afgifter, der varierer fra delstat til delstat. Her ud over bliver udbetalingen mindre, hvis vinderen ønsker at få hele summen på én gang frem for i rater over 29 år.

1 af 2 Merle Butler med vinderkuponen, der nu har gjort ham og frue til mangemillionærer. (Foto: AP/Seth Perlman)
2 af 2 Patricia og Merle Butler med den symbolske check som bevis på, at de har vundet 218 millioner dollar før skatter og afgifter. (Foto: AP/Seth Perlman)
0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere